Знам’янський район
Суспільство

«Дитячі розваги» Галини Рогової

«Дитячі розваги» Галини Рогової
27 лютого день видався морозним та сніжним. За вікнами Знам’янської бібліотеки-філії №2 (смт Знам’янка Друга) лютував сердитий вітер, крутив снігом на всі боки. Гуляла завірюха. А в бібліотеці затишно, святково, сонячно. За сприяння та підтримки селищної ради, особисто голови селищної ради смт Знам’янки Другої Сергія Москаленка, ініціативи завідуючої філії №2 Олени Перепелятникової, вчительки початкових класів Знам’янської міської загальноосвітньої школи I-III ст. №6 Світлани Ільченко відбулася зустріч учнів другого класу цієї школи з авторкою книги для дітей «Дитячі розваги» Галиною Роговою.
Книга «Дитячі розваги» — особлива збірка, присвячена дітям, складається з 3 частин. Перша частина — «Весела абетка» — літери українського алфавіту для розмальовки та віршики на кожну літеру. Друга — вірші про пори року, звірят, малят-пустунів, природу, про дванадцять місяців тощо… Третя — казки для дорослих і дітей. Мудрість та чуйність рядків авторки розкривають малі сердечка, навчають доброті, благородству, правильним вчинкам, допомагають вивчати нашу українську джерельну мову та глибше зрозуміти глибину краси рідної природи.

«Дитячі розваги» захищені авторським правом, зареєстровані в Книжковій палаті України. Видавництво надіслало примірники книги в бібліотеку Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, центральні бібліотеки міст Кропивницького, Івано-Франківська, Харкова, Одеси, Львова, Києва.

Спочатку Олена Перепелятникова познайомила дітей з Галиною Миколаївною. Потім всі вшанували пам’ять героїв Майдану. Зі своєї книги «Герої не вмирають» Галина Рогова прочитала вірші «Небесна сотня», «Мужність не дається напрокат», «На майдані сто свічок горить», а також кілька віршів (які ще ніде не друкувалися) про рідну українську мову до Міжнародного дня рідної мови, який святкували 21 лютого.

Потім Галина Миколаївна читала дітям свої вірші, розповіла про створення книги, відповіла на запитання. Діти були задоволені, плескали в долоні, посміхалися своїми сонячними посмішками.

Голова селищної ради Сергій Москаленко теж подякував Галині Роговій за теплу і змістовну зустріч, за добру справу у розвитку української мови та дитячої літератури, вручивши подарунок від селищної ради. Дітям він подарував книгу «Дитячі розваги», а Галина Миколаївна поставила свої підписи на кожній з них за проханням школярів.

Олена Перепелятникова,
Анастасія Гребенюк

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF