Знам’янський район
Суспільство

Там, де вже буяє весна…

Там, де вже буяє весна…
Перебуваючи у тепличному господарстві ДП «Чорноліський лісгосп», вже можна повірити, що весна поспішає до нашого краю. Перші вісники, гіацинти в горщиках та тюльпани наповнюють красою поки що тепличні приміщення, а зовсім скоро вони даруватимуть святкову радість у День жінок.
Коли за вікном далеко за мінус, а тріскучий мороз не перестає випробовувати нас на стійкість до зими, у теплицях, де господарює інженер з лісових культур Олена Кирпа, тепло і затишно.

Вперше цього року ми ризикнули і закупили 500 цибулинок тюльпанів, — розповідає Олена Кирпа, — тепер ось зрізаємо квіти і запаковуємо до холодильників, щоб зберегти на свято для всіх жінок у березні. На сьогодні у магазині «Лісовичок» кожен охочий може придбати таку красу — гіацинти — 48 грн. за горщик, а тюльпани під зріз — 21 грн.

У підприємстві ДП «Чорноліський лісгосп» вже сьогодні приймають замовлення від організацій та колективів на квіти до 8 Березня. Звертайтесь за телефоном: (5233) 7-50-23.

Користуючись нагодою, ми поблукали всіма куточками двох теплиць підприємства. У першій чекають на святкове пакування гіацинти та тюльпани, а зовсім поряд — троянди ніжним ароматом та цвітом загортають кожного у спогади про тепло та літо.

Дивиною своїх культур нас вразила друга теплиця: там у всій красі визрівають огірки та перець. На смак та аромат вони наскільки нагадали нам городину з власних присадибних ділянок, що не відрізнити. Олена Кирпа, яка доглядає за огірками та перцем, пояснює: «Огірки ми, напевно, теж пізніше реалізуватимемо, подивимось на врожайність, а от перець — ні, бо його дуже мало, і ми вирощуємо сорт, який сам не запилюється, а спеціальних джмелів, котрі це роблять у штучних тепличних умовах, ми не маємо…»

Побачили ми у теплиці і листя салату, яке тягнеться до сонечка, у горщиках — кущики полуниці, а окремий ряд кущів здивував так здивував — банан Київський суперкарлик. Плодів цих непальмових бананів ще не куштували ні працівники теплиць, ніхто інший. Декоративна квітка, яка, відцвівши, створює суцвіття бананів ще тільки визріває, але надіє є, що колись таки вона дозріє і стане смачним ароматним фруктом.

Тож для всіх, у кого є бажання потурбуватись про подарунки на березневе жіноче свято або просто побачити красу троянд і відчути аромат справжніх огірків — їдьте до теплиць Чорноліського лісгоспу, там вже буяє весна…

Оксана Войчишина
Там, де вже буяє весна…
Там, де вже буяє весна…

"ВК" у PDF