Олександрівський район
Суспільство

А Сотню вже зустріли небеса…

А Сотню вже зустріли небеса…
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні.
Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і користувачів Єлизаветградківської селищної бібліотеки, для яких було проведено годину історичної правди «А Сотню вже зустріли небеса…». Вікторія Голинська, зачитала факти, які відтворювали події майдану, що змінили політичне обличчя України, реалізували прагнення українського народу в напрямку європейського вектору розвитку. Присутні детально дізналися про подвиг Героїв Небесної Сотні, ознайомившись з чисельними документальними фото і відеоматеріалами з постійно діючого патріотичного куточка «На хвилях надії - єдина Україна»

Почуття скорботи, жалю за загиблими, тривога за майбутнє країни — об’єднали всіх відвідувачів бібліотеки в єдиний організм, який дихав, співпереживав, плакав. Жоден присутній не залишився байдужим до події, яка сколихнула весь світ. Тому такими щемкими були хвилини мовчання…

Цього дня також відбулася патріотична акція: «Подаруй Ангела Героям Небесної Сотні». Діти виготовляли Ангелочки і ложили біля портретів Героїв.
А Сотню вже зустріли небеса…
А Сотню вже зустріли небеса…
А Сотню вже зустріли небеса…

"ВК" у PDF