Світловодський район
Суспільство

Рідна мова - серця мого подих

Рідна мова - серця мого подих
Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
З нагоди відзначення Міжнародного Дня рідної мови 21 лютого до бібліотеки – філії №7 завітали учні 9-го класу ЗОШ №9 разом з вчителем української мови та літератури Винник І. Л. і бібліотекарем шкільної бібліотеки Троян О. Ю. на мовний калейдоскоп «Рідна мова - серця мого подих» .

Під час заходу присутні поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови, відчули її багатство, мелодійність, красу. Діти з гордістю читали вірші класиків української літератури, скоромовки, прислів’я про мову. Розширили і поглибили свої знання про мову, прийнявши активну участь у мовних іграх «Хто швидше» , «Мовна плутанина», «Кмітливі мовознавці», «Добери словечко», «Як ми знаємо рідну мову» .

Увагу учнів було звернено на те, що І.Котляревський, Т.Шевченко були основоположниками нової української літературної мови, українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Багато чудових слів було сказано про мову, про любов до неї, про неї, про її значущість , важливість та безсмертя. А учасники заходу,- користувачі нашої бібліотеки , запалили ще один вогник любові до рідної мови у своєму серці.

Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Альона Викрест
(бібліотека-філія №7, Ревівка)
Рідна мова - серця мого подих

"ВК" у PDF