Онуфріївський район
Суспільство

Масляна прийшла в Успенку

Масляна прийшла в Успенку
В честь свята Масляної колектив Успенського СБК спільно із сільською бібліотекою 16 лютого провели «сільські посиденьки». На святі гостей вітали персонажі: Масляна (у виконанні Сьомак Катерини), Господиня (Зубець Валентина) та Ведуча (Іванченко Ірина).
Виконували традиційні пісні: гаївки, веснянки, маївки, гагілки. Розважали не тільки віршами та піснями, а й іграми та забавами. Також пригощалися традиційними для цього свята млинцями, варениками та печивом-пташками. А завершала свято давня традиція: спалювання Дідуха, що символізує закликання весни.

Відвідавши свято, я зробила висновки, що помалу культурна робота у селі силами СБК та СБ популяризується та розвивається. Тому, щоб дізнатися відповідь на питання, яке цікавить мене й всю громаду: «Які плани на майбутнє?» - я звернулася до директора клубу. Й з’ясувала, що в майбутньому колектив збирається освітити історію клубу, заходів, що відбуваються на теренах СБК, історію виникнення колективів «Калиновий цвіт», «Світанок», «Веселка». Та звичайно шукати цікаві види діяльності для охоплення всіх верств населення. Отже, як ми бачимо, планів і роботи цей творчий колектив має чимало. Очевидно, що їх гасло можна сформулювати так: «Не люди для культури, а культура для людей».

Сподіваюсь, що завдяки силам, які прикладають ці, без сумніву талановиті, працьовиті люди, забуті традиції будуть відновлені. А відновлення традицій нашого народу розвиватиме і культурний рівень населення.

Учениця 11-го класу Успенської ЗОШ
Безсмольна Юлія
Масляна прийшла в Успенку
Масляна прийшла в Успенку

"ВК" у PDF