Знам’янський район
Суспільство

Освіта, охорона здоров'я, фізкультура, житлово-комунальне господарство – серед пріоритетів у Знам'янському районі

Освіта, охорона здоров'я, фізкультура, житлово-комунальне господарство – серед пріоритетів у Знам'янському районі
В облдержадміністрації про підсумки економічного і соціального розвитку в 2017 році та плани на 2018 рік звітував Знам'янський район. Співбесіду із головою райдержадміністрації Олександром Лукашовим провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко за участі заступника голови ОДА Андрія Коломійцева, керівників структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.
Як було відзначено під час співбесіди, минулого року обсяг виробництва та реалізації промислової продукції у Знам'янському районі зріс майже вдвічі, порівняно з позаминулим роком. Очікуваний показник складає 80,5 мільйона гривень (у 2016 році – 39,6 мільйона гривень), а це 8 місце в рейтингу районів області. Дещо зменшився обсяг виробництва валової продукції сільськогосподарських підприємств району і склав 85,5 мільйона гривень проти 94,8 мільйона гривень позаминулого року. Проте, зважаючи на об’єктивні причини, за цим показником район посідає 7 місце в області. В економіку Знам'янського району в 2017 році надійшло 150 мільйонів гривень капітальних інвестицій. Середня заробітна плата в районі склала 5 тисяч 700 гривень, зросла на 50%, порівняно з позаминулим роком. На нові робочі місця було працевлаштовано 79 осіб.

Голова райдержадміністрації відзначив, що за кошти субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій у сумі понад 7 мільйонів гривень, а також за кошти районного і сільських бюджетів минулого року в Знам'янському районі вдалося реалізувати чимало важливих соціальних та інфраструктурних проектів. Зокрема, проводилися ремонти в закладах освіти – капітально відремонтовано покрівлі одного з корпусів Мошоринської ЗОШ та покрівлі Дмитрівської ЗОШ №2 ім. Т.Г. Шевченка, замінено вікна в приміщенні Цибулівської ЗОШ. Також проведено капітальні ремонти харчоблоків Петрівського НВК і Богданівської ЗОШ №1 ім. І.Г. Ткаченка, утеплювалися фасади дошкільних навчальних закладів. Було закуплено обладнання, інвентар та комп’ютерну техніку для загальноосвітніх шкіл.
У галузі охорони здоров'я капітально відремонтовано 3 амбулаторії загальної практики – сільської медицини: Дмитрівську, Цибулівську і в рамках проекту ЄС ПРООН – Мошоринску, а також Веселокутський ФАП.

Значні роботи виконано і у сфері фізкультури та спорту – за кошти місцевих бюджетів і соціально відповідального бізнесу в районі збудовано два сучасних мультифункціональних спортивних майданчики в селі Дмитрівка та в селі Мошорине, розпочато капітальний ремонт спортивного залу РБК.

У інших галузях Олександр Лукашов відзначив проведення капітального ремонту Іванковецького сільського будинку культури та стаціонарного відділення територіального центру в селі Дмитрівка. На ремонт комунальних доріг минулого року в районі освоєно 7,5 мільйонів гривень.

У Знамянському районі і цього року планують реалізувати низку важливих проектів у різних галузях. Зокрема, продовжуватимуть капітально ремонтувати покрівлі та харчоблоки навчальних закладів. Заплановано придбати для загальноосвітніх навчальних закладів комп’ютерну техніку на загальну суму понад 1 мільйон гривень, а також шкільні парти та дошки для початкових класів на 870 тисяч гривень, на умовах співфінансування з різних бюджетів – шкільний автобус. У медичній галузі буде завершено капітальний ремонт амбулаторії в селі Диківка, а в рамках державної програми побудовано 2 нові – у Володимирівці та Трепівці. У галузі фізкультури і спорту заплановано будівництво спортзалу в селі Петрове, ремонт та відкриття ще двох тренажерних залів і завершення робіт у спортзалі РБК.
Олексанндр Лукашов відзначив, що чимало планується реалізувати у 2018 році також у сфері житлово-комунального господарства. Так, буде здійснюватися реконструкція водогону в селі Мошорине, модернізація комунального водогону в селі Богданівка. Є у планах і проекти з вуличного освітлення населених пунктів. На капітальний ремонт комунальних доріг орієнтовно буде виділено 1 мільйон 230 тисяч гривень, на поточний – понад 6 мільйонів 500 тисяч гривень.

"ВК" у PDF