Знам’янський район
Суспільство

Юна розумниця зі Знам’янки стала кращою на обласному конкурсі

Юна розумниця зі Знам’янки стала кращою на обласному конкурсі
Учениця 4-А класу ЗШ I-III ступенів №1 імені Тараса Шевченка, знам’янчанка Юліана Цанга (на фото) стала першою серед дітей своєї вікової категорії на III обласному етапі 18-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.
Тендітна, дуже сором’язлива Юліана має ґрунтовні знання з рідної мови. Вона вміло визначає частини мови, розбирає слова за будовою. Її надійна помічниця у справі вивчення української — вчителька початкових класів Олена Сірук.

«Я очікувала, що завдання будуть складнішими, — розповідає Юліана.Учасники складали текст, пояснювали значення фразеологізмів, складали речення зі словами у прямому і переносному значенні тощо. Я відчувала, що виконую завдання правильно».

Далі перед юною розумницею участь у четвертому всеукраїнському рівні конкурсу знавців української мови. Юліана пообіцяла собі, що буде наполегливо готуватися разом зі своєю вчителькою. Щодо успіхів вихованки Олена Сірук говорить: «Не кожна дитина візьметься за участь у конкурсах такого рівня. Ми з Юліаною вчимося складати тексти, виконувати творчі завдання на випередження — опрацьовуємо теми 5-го класу. Мені дуже приємно, що ця дівчинка все розуміє з півслова».

Чи багато дітей десяти років розмовляють українською? Якщо говорити про Знам’янку — небагато. Учителі початкових класів кажуть, що вільно володіє розмовною рідною мовою і спілкується нею не тільки на уроках приблизно четверта частина учнів.

"ВК" у PDF