Онуфріївський район
Суспільство

Щоб Онуфріївка стала ще гарнішою

Щоб Онуфріївка стала ще гарнішою
Для цього в райцентрі селищна рада вирішила створити раду старійшин. До складу ради були запрошені люди з великим життєвим досвідом, як колишні, так і нинішні керівники організацій, депутати районної та селищної рад, члени виконкому, приватні підприємці та керівники фермерських господарств.
Так, до складу ради увійшли Ісак Богомазюк, Віктор Гавеля, Олександр Верба, Микола Одінцов, Іван Михайленко, Анатолій Гаврілов, Віктор Швачка, Віктор Безус, Віктор Максімов, Владислав Овчаренко, Сергій Михайленко, Анатолій Піщан, Юрій Пузь, Світлана Пузь, Володимир Гамера, Леонід Пивовар.

Перше засідання відбулося в актовому залі Онуфріївської селищної ради. До присутніх звернувся голова селищної ради Леонід Пивовар, який запевнив, що, використовуючи поради ради старійшин, селищна рада зробить усе можливе для того, щоб Онуфріївка стала ще гарнішою, і попросив присутніх назвати першочергові проблеми селища та намітити шляхи їх вирішення.

Першим питанням, що винесли на обговорення, стало питання дендропарку та «Білої їдальні» у ньому. Леонід Федорович погодився, що це дійсно болюче і важливе питання, адже «Біла їдальня» є пам’яткою архітектури і охороняється державою, але вона не залишилася поза увагою вандалів, які почали її руйнувати. Обговорювалися проблемні питання парку, а саме зруйнований місток, аварійний стан гідроспоруд. І головною проблемою тут є відсутність господаря. Селищна рада готова прийняти парк на свій баланс, але за умови приведення його до належного стану, бо власних коштів ради на це не вистачить. Тому ухвалили рішення надіслати відповідне звернення керівникам області.

Другим питанням було переобладнання приміщення колишнього кінотеатру «Мрія» під спортивний комплекс. Леонід Федорович доповів присутнім, що виготовлена технічна документація, показав старійшинам, яким буде новий комплекс, але, знову ж таки, грошей на реконструкцію не вистачає. Тому вирішили звернутися за допомогою у виділенні коштів до депутата обласної ради.

Обговорювали питання встановлення дорожніх знаків у райцентрі та ремонт дорожнього покриття. Окремо зупинилися на роботі дільничного інспектора та розглянули можливість виділення йому кабінету для проведення прийому громадян, оскільки зараз прийом проводиться в кабінеті голови селищної ради.

По закінченні засідання Леонід Пивовар подякував присутнім і від імені ради вручив невеличкі сувеніри: ручки з емблемою місцевого футбольного клубу та магнітик із зображенням рідної Онуфріївки.

Зустріч довела, що громадянам, які були запрошені до ради старійшин, не байдуже до проблем Онуфріївки, які вони хочуть і можуть вирішувати.
Щоб Онуфріївка стала ще гарнішою
Щоб Онуфріївка стала ще гарнішою

"ВК" у PDF