Знам’янський район
Суспільство

Курс — на кращу освіту

Курс — на кращу освіту
Протягом останніх років співпраця народного депутата України Олеся Довгого на своєму окрузі з місцевою владою та виборцями дає все більше значущих результатів. На Знам’янський район протягом 2016-2017 років народний депутат залучив майже 15 мільйонів гривень.
Нещодавно ми побували на презентації кабінету хімії в ОНЗ «Дмитрівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка». За сприяння Олеся Довгого та голови Знам’янської райдержадміністрації Олександра Лукашова на її облаштування залучено кошти на загальну суму 205,85 тис. грн, з них 6,175 — місцевий бюджет, решта — державний. На всю суму у навчальний клас закладу було закуплено нові меблі, дошку, мультимедійний комплекс, реактиви, лабораторний посуд. В оновленому класі відтепер є все необхідне для того, щоб діти отримували якісні знання.

Своїми враженнями ділиться вчителька хімії і біології, спеціаліст вищої категорії, відмінник освіти України Людмила Василишена
(на фото): «Нам дуже приємно, що влада звертає увагу на природничі науки, адже вони формують науковий світогляд. Хімія вивчає речовини, а як їх можна вивчати, якщо немає спеціалізованого обладнання? Звичайно ж, без обладнання нам було дуже складно працювати. Тому зараз вчителі та учні задоволені. Відтепер є всі умови для якісного вивчення предмету».

На презентації побував і голова райдержадміністрації Олександр Лукашов, який відзначив, що головним пріоритетом влади є якісна освіта, а значить — забезпечення всім необхідним матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Помічник народного депутата України Андрій Іщенко у свою чергу наголосив: «На сьогоднішній день у нас існує якісна співпраця з районною владою, є взаєморозуміння і всі робочі питання нам вдається оперативно вирішувати. Олесь Станіславович і надалі буде працювати на благо своїх виборців, залучаючи кошти на реалізацію соціально значущих проектів. За минулі роки нардепу вдалося залучити на округ більше 60 млн грн, і ця робота буде продовжуватися і в подальшому».

Відвідавши сучасно обладнаний кабінет хімії, Олександр Лукашов принагідно зустрівся з педагогічним колективом навчального закладу та завітав до інших шкільних класів.

Під час спілкування із педагогічним колективом керівник району надав роз’яснення щодо принципів запровадження реформи децентралізації, механізмів передачі від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значної частини повноважень та ресурсів, проведення освітньої реформи в районі, реалізації заходів з покращення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти, вирішення питання підвезення педагогічних працівників до навчальних закладів.

Окрім того за кошти держбюджету (які залучив в район Олесь Довгий) та за кошти місцевого бюджету у 2017 році закуплені техніка та меблі для другої школи у Дмитрівці. Тепер філія «Дмитрівська ЗШ І-ІІІ ступенів» тепер має нові шкільні парти, стільчики, дошки. Для ОНЗ «Петрівський НВК» придбано ноутбуки, встановлено ігровий майданчик на суму 236,463 тис. грн, що надійшли з держбюджету. У філію «Цибулівська ЗШ І-ІІІ ступенів» також закупили шкільні меблі та дошки на суму 40,730 тис. грн. Шкільні меблі на суму 30,9 тис. грн було придбано і для ОНЗ «Суботцівська ЗШ І-ІІІ ступенів».

У 2018 році робота народного депутата і місцевих органів влади над розвитком інфраструктури освітніх закладів триватиме.
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту
Курс — на кращу освіту

"ВК" у PDF