Олександрівський район
Суспільство

Про стан ринку праці в Олександрівському районі

Про стан ринку праці в Олександрівському районі
У січні 2018 року в Олександрівській філії на обліку з перехідними минулого року перебували 994 безробітних громадян. Із загальної кількості перебуваючих, жінки 404 осіб (41 %) та 345 осіб віком до 35 років (35 %).

Рівень охоплення безробітних громадян соціальними послугами за січень 2018 р. становить 12 %.

Чисельність безробітних громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості за січень 2018 року становить 12 осіб.

Із загальної кількості працевлаштованих – 7 осіб, що мешкають у сільській місцевості. З початку року працевлаштовано 4 особи, які відноситься до соціально-незахищених категорій населення та не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. Рівень працевлаштування безробітних громадян становить 1 %.

Протягом січня 2018 року проходили професійне навчання 30 безробітних осіб. Рівень охоплення професійним навчанням становить 3 %. Ваучери на професійне навчання для осіб старше 45 років в січні 2018 року не видавались.

Протягом січня в тимчасових та громадських роботах брали участь 78 безробітних осіб.

Статус безробітного мають 919 осіб, з яких 752 осіб отримують допомогу по безробіттю.

Працевлаштувань в січні на нові робочі місця з числа безробітних громадян в пріоритетних видах економічної діяльності із здійсненням компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску не було.

Протягом січня 2018 року роботодавці зареєстрували у службі зайнятості 72 вакансії.

Станом на 01 лютого поточного року кількість актуальних вакансій становить – 50 одиниць, в тому числі: Законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі) – 1, Професіонали – 12, Фахівці – 9, Технічні службовці – 1, Працівники сфери торгівлі та послуг – 4, Кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства – 0, Кваліфіковані робітники з інструментом –3, Робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин –11, Найпростіші професії – 9.

За січень 2018 року охоплено 527 безробітних громадян профорієнтаційними послугами шляхом надання індивідуальних профконсультацій та відвідування семінарів. Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю в січні 2018 року не проводилась.

"ВК" у PDF