---
Суспільство

Рятувальники Кіровоградщини отримали нову спецтехніку та спорядження

Рятувальники Кіровоградщини отримали нову спецтехніку та спорядження
Відсьогодні два нові сучасні пожежні автомобілі на шасі МАЗ (вартістю 4 млн. 614 тис. гривень кожен) будуть на службі в рятувальників Олександрії, ще по одному – в Новоукраїнському та Олександрівському районах, а сідельний тягач Форд з напівпричепом слугуватиме аварійно-рятувальному загону спеціального призначення. Ключі від пожежно-рятувальної техніки урочисто вручили керівникам відповідних територіальних підрозділів управління ДСНС України в області. Рятувальники також отримали комплект апаратів захисту органів дихання, сучасне піротехнічне обладнання, піноутворювач, бойовий та робочий одяг і інше оснащення.
В урочистостях з нагоди вручення спецтехніки та спорядження взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Звертаючись до представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, керівник облдержадміністрації зазначив: "Поповнення рятувальних частин новою технікою свідчить про те, що держава високо цінує вашу роботу. Ви завжди готові прийти на допомогу і з честю виконати поставлені завдання. Дякую вам за роботу в 2017 році".

Голова облдержадміністрації зауважив, що минулий рік для рятувальників був непростим, оскільки доводилося ліквідовувати наслідки вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області, у Балаклеї Харківської області. "Ви професійно впоралися з тими викликами і диверсіями, які мали місце в нашій країні, - підкреслив Сергій Кузьменко. - Окремо дякую за десятки розмінованих прифронтових населених пунктів у зоні АТО, де ви самовіддано знешкоджували боєприпаси, повертаючи можливість їх жителям мирно проживати на своїй території". Разом із головою облради Олександром Чорноіваненком Сергій Кузьменко вручив рятувальникам сертифікат на піноутворювач та бойовий одяг.

Спорядження придбали за фінансової підтримки з обласного і місцевих бюджетів, за що керівникам територій подякував начальник управління ДСНС в області Віталій Миронюк. До того ж, у грудні 2017 року на сесії обласної ради підтримано рішення щодо виділення 825 тисяч гривень для покращення матеріальної бази пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградщини.

Після завершення урочистостей, учасники заходу оглянули нову пожежно-рятувальну техніку та спорядження.
Рятувальники Кіровоградщини отримали нову спецтехніку та спорядження
Рятувальники Кіровоградщини отримали нову спецтехніку та спорядження

"ВК" у PDF