Світловодський район
Суспільство

Хортинг — свято сили і честі

Хортинг — свято сили і честі
Наприкінці грудня у Світловодську відбувся відкритий турнір «Кубок голови Світловодської райдержадміністрації» з хортингу, присвячений Дню енергетика України, серед молодших юнаків і дівчат, юнаків і дівчат, кадетів і кадеток, юніорів і юніорок та чоловіків і жінок у розділах «двобій» та «сутичка».
Хортинг — національний вид спорту України — на Світловодщині має широку підтримку і стрімкий розвиток завдяки історичному підґрунтю, увазі влади і прагненню дітей та молоді до комплексного самовдосконалення.

Тож 23 грудня 2017 року у спортивному комплексі імені Анатолія Тузовського міста Світловодськ пройшов 4-й відкритий турнір «Кубок голови Світловодської райдержадміністрації» з хортингу, заснований головою Світловодської районної державної адміністрації Сергієм Твердовським у 2016 році.

Головною відзнакою цього турніру стало проведення одразу двох контактних розділів хортингу, а саме «двобій» та «сутичка».
Головним суддею змагань був директор комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа Світловодського району» Володимир Мусієнко, судді на хорті — Роман Шумейко і Сергій Галайда, секретаріат та хронометрію здійснював Ігор Дмітрієв — тренер відділення ЦВПВ з хортингу м.Світловодськ, бокові судді, хронометристи та секретарі — тренери з хортингу усіх відділень КДЮСШ Світловодського району.

Хортингісти змогли у повному обсязі реалізувати свої можливості і проявити майстерність, закладену їхніми наставниками, виборюючи перемоги одночасно на двох хортах. Загалом спортсмени працювали в 32 категоріях (17 двобоїв та 15 сутичок), провівши загалом біля 200 поєдинків. При цьому слід відзначити, що учасники, а це 9 команд із 100 спортсменів зі Світловодська та Світловодського району, Кам’яних Потоків Полтавської області та смт Олександрівка, справили приємне враження на суддів та глядачів, демонструючи високу самоорганізацію, виконання етикету хортингу та високі моральні і вольові якості.

За результатами проведених змагань вчетверте поспіль Кубок голови Світловодської райдержадміністрації виборола команда села Павлівка Світловодського району, відділення хортингу КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа Світловодського району» під керівництвом тренерів Бориса Денисенка і Володимира Мусієнка. На другому місці хортингісти з Олександрівки, на третьому — вихованці СК «Антлант» м.Світловодськ.

Щиро бажаємо усім учасникам турніру здоров’я та успіхів у житті й у спорті зокрема.

Хай все буде хортинг!
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі
Хортинг — свято сили і честі

"ВК" у PDF