---
Суспільство

Які ж вони, новорічні свята?

Які ж вони, новорічні свята?
Ось і новий рік на дворі. Про те, як зустрічали його в Онуфріївці та Власівці міста Світловодськ подальша розповідь.
Доброю традицією в Онуфріївці стало поздоровлення колективів установ та організацій району з новорічними святами. Цього року участь у підготовці та проведенні таких поздоровлень взяли працівники районного Будинку культури, Онуфріївської школи естетичного виховання, вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості.

Працівники трудових колективів із задоволенням спостерігали за театралізованим дійством, під час якого Дід Мороз, Снігуронька та інші казкові персонажі співали колядки та щедрівки, танцювали, розповідали новорічні вірші. У працівників від щирих поздоровлень обличчя світилися посмішками, а наймолодші учасники за свій виступ отримали солодкі подарунки і запрошення завітати в гості на наступні новорічні свята.

У ніч з 31 грудня на 1 січня власівська новорічна ялинка зустрічала мешканців селища біля Будинку культури. Сюди завітали усі бажаючі, які надали перевагу легкій прогулянці, а не перегляду телевізійних програм. Новорічна дискотека є традиційною у селищі, окрім гучної музики тут лунали звуки феєрверків та хлопавок. Новий 2018 рік власівчани зустрічали по-різному. Здебільшого — у колі рідних чи друзів.

Присутня на центральній ялинці селища Анна Данилейко розповіла, що зустрічала Новий рік з чоловіком Юрієм і шістьма дітьми — Маргаритою, Олександрою, Кірою, Глєбом, Макаром і Кімом. До Будинку культури батьки вийшли, щоб насолодитись святковою атмосферою: «Погода не новорічна, але спонукає до прогулянки. На старий рік не сваримося, в новому — здоров’я і посмішок всім дітям».

Вийшла з родиною до центральної ялинки і Олена Недзельська подякувати минулому року за все найкраще, та сподівається, що у новому все ж таки пощастить більше.

«Щастя, здоров’я, добробуту, ставити цілі і йти до мети. Жити за принципом — не програв, поки не здався», — так живе і радить усім сімнадцятирічний Микола Крупін. Хлопець розповів, що дванадцяту годину зустрічав з батьками, а потім продовжив з друзями.

Скромно прогулювався неподалік святкування Єгор Переяслав з домашнім улюбленцем — курильським декоративним бобтейлом. Цього року він єдиний, хто склав господарю компанію у новорічну ніч: «Хоч це і кіт, але він жовтий і має звички собаки. Впевнений, щоб стати щасливим в новому році, варто просто перейняти найкращі риси характеру собаки — вірність, доброту, щирість, чесність і обережність».
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?
Які ж вони, новорічні свята?

"ВК" у PDF