Онуфріївський район
Суспільство

Сьогодні документи для призначення допомоги при народжені дитини та субсидії можна подати онлайн

Сьогодні документи для призначення допомоги при народжені дитини та субсидії можна подати онлайн
Досі документи для призначення допомоги при народжені дитини та субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг можна було подати лише у паперовій формі.
Відтепер пропонується принципово новий рівень якості обслуговування. Заява та декларація на призначення субсидії можуть бути надіслані структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника в електронній формі з накладенням електронного цифрового або електронного підпису. Батьки можуть подати документи на призначення допомоги у будь-який зручний час за допомогою мережі Інтернет, без необхідності особистого відвідування районного управління соціального захисту населення.

Слід зазначити, у разі отримання надісланих заяви та декларації, в яких відсутній електронний цифровий або електронний підпис, субсидія призначається лише після підпису зазначених документів у місячний строк, зокрема під час складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. У разі не підписання в зазначений строк заяви і декларації подаються нові заява і декларація.

Електронна послуга вже доступна на офіційному сайті Мінсоцполітики за адресою www.msp.gov.ua, а також на єдиному державному порталі адміністративних послуг poslugy.gov.ua

Електронні форми з автоматичною перевіркою введених даних та інтерактивними підказками мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

За рахунок автоматизації перевірки введених даних значно пришвидшується процес розгляду документів та ухвалення рішення щодо призначення допомоги.

"ВК" у PDF