Знам’янський район
Суспільство

Офіційно. Лікарні об’єднують

Офіційно. Лікарні об’єднують
Отже, збулося! Те, про що переповідали у місті чи не зо два роки, нині втілюється у життя. Позачерговою сорок сьомою сесією Знам’янської міської ради від 22 грудня ц.р. затверджено рішення «Про прийняття цілісного майнового комплексу Знам’янської центральної районної лікарні до комунальної власності м.Знам’янки».
Депутати міської ради затвердили склад комісії з прийому – передачі цілісного майнового комплексу центральної районної лікарні.

Відбулася нарада під головуванням міського голови Сергія Філіпенка за участі керівників обох медичних закладів – заступника головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Людмили Полєжай і головного лікаря Знам’янської центральної районної лікарні Ігоря Муравського, а також – першого заступника міського голови Валентини Загородньої, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Галини Лихоти, заступника начальника міського фінансового управління Олени Лепетко.

-Одразу ж зазначу,- коментує міський голова Сергій Філіпенко,- те, що об’єднують лікарні, - тільки на покращення медичного обслуговування мешканців міста і району. Люди можуть звертатися за медичною допомогою до обох лікарень. У кожній отримають кваліфіковане лікування. А ось на офіційному рівні наразі триває багато змін. Вони й обговорювалися на нараді із міським головою. Це – фінансування лікарень з першого січня нового року, виплата заробітної плати медикам, забезпечення лікувальних закладів медикаментами, енергоносіями, харчуванням, створення єдиного медичного простору на території міста.

Звісно, процес об’єднання не може проходити безболісно для медпрацівників. Але міська влада робить все, щоб ця реорганізація відбувалася якомога легше. Усі проблемні питання намагаємося вирішувати конструктивно, тільки на благо громади. Потреба у створенні єдиної лікарні існувала давно. Рано чи пізно, цю проблему міська та районна влади повинні були б розв’язати. Вважаю, той реорганізаційний прогрес, що розпочався у медичній сфері міста, дасть можливість людям ефективно і якісно лікуватися.

Дякую першому заступнику голови обласної державної адміністрації Сергію Коваленку, директору департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації Олегу Рибальченку, заступнику директора департаменту охорони здоров’я – начальнику управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню Олександру Скрипнику за активну участь і допомогу у вирішенні цього питання. Адже створення єдиного медичного простору – важливий крок для нас, знам’янчан! Чому така нарада за участю керівників обох лікарень відбулася саме зараз, напередодні новорічних свят? Все це для того. щоб вже цього року втигнути розв’язати найголовніші проблеми при реформуванні і щоб у новому, 2018- му році не виникало затримок у фінансуванні обох медичних закладів.

Отже, об’єднання лікувальних закладів триває. Про усі його етапи обов’язково інформуватимемо знам’янчан!

"ВК" у PDF