Знам’янський район
Суспільство

«Вихователь року 2017»: талант-шоу у Знам’янці

«Вихователь року 2017»: талант-шоу у Знам’янці
21 грудня у садочку «Сонечко» міста Знам’янка визначали кращих серед тих, хто має велике покликання бути вихователем.
Семеро учасниць конкурсу «Вихователь року 2017» взяли участь у професійному шоу: Марина Москаленко (ЗДО «Теремок»), Світлана Фомкіна (ЗДО «Івушка»), Леся Решетиловська (ЗДО «Ромашка»), Ірина Лопата (ЗДО «Калинонька»), Ірина Кляцька (ЗДО «Сонечко»), Світлана Тимошенко (ЗДО «Козачок»), Ольга Турлюн (ЗДО «Світлячок»).

Перший конкурс «Візитка» розкрив, які педагогічні та життєві кредо мають виховательки, над якими проблемами та темами працюють. Дуже цікавим виявився відеоконкурс від вихованців садочків, де вони запитували учасниць конкурсу: де живе дятел? Чому у дітей випадають зубки? Чому у мавпи є хвіст? Чому мишка мала, а слон великий? Чому небо голубе? Сотні таких питань — то звичайна практика для працівників садочків, тому відповіді були цікаві, з гумором і логікою.

У конкурсі «Битва інновацій» кожна з учасниць для суперниць підготувала питання, котрі стосувалися професії. Так усі дізнались, що таке коучинг, тантамарески, розумна гімнастика та багато іншого… Коли треба зрозуміти суть майстерності вихователя, для нього влаштовують випробування, які об’єднують під спільною назвою конкурсу «Я роблю це так…». У такому конкурсі було продемонстровано, як можна грати з дітками пальчиками, проводити «Відгадайки», фізкультурні хвилинки, вчити віршики і проводити психогімнастику. Думаємо, що багатьом батькам було б корисно поцікавитись, що це за методики та як їх можна використовувати вдома. Вгадувати казкових героїв можливо кількома способами, один з них обрали для чергового конкурсу — не знаючи героя відповідати на питання так чи ні і зрозуміти хто це? Звернутись до практики педагога Василя Сухомлинського була гарна нагода у всіх під час перевірки знань висловів цього великого вихователя. Справжнім святом кулінарної майстерності виявився останній рубіж конкурсу «Вихователь року».
Печиво за найдивовижнішими рецептами з віршами і піснями, примовками і символами потішило не тільки членів журі, а й глядачів.

Перемогу у міському конкурсі здобули ті, хто за підсумками всіх етапів набрав найбільшу кількість балів. Призом глядацьких симпатій нагородили Ірину Кляцьку. Третє місце за Лесею Решетиловською, друге — за Ольгою Турлюн та Світланою Фомкіною, а переможницею стала Світлана Тимошенко.

"ВК" у PDF