Новгородківський район
Суспільство

У співпраці — результат!

У співпраці — результат!
Уже багато років не могло зрушити з місця питання теплозабезпечення Новгородківського навчально-виховного комплексу. І от у понеділок, 27 листопада, розпочався масштабний капітальний ремонт системи опалення в даному закладі.
Про те, де район віднайшов кошти на цей ремонт, про хід ремонтних робіт і не тільки ми розмовляємо з головою Новгородківської районної державної адміністрації Андрієм Кочергою.

— Андрію Леонідовичу, як нам відомо, капітальний ремонт системи опалення даного навчального закладу обійдеться району в суму більше двох мільйонів гривень. Звідки ці кошти?

— Хочу зразу сказати, що були неодноразові звернення до нас зі сторони батьківського комітету закладу про недостатній тепловий режим у навчальних кабінетах. І вирішення питання ремонту системи опалення було доволі складним і для керівництва району (ні в якому разі не зазначаю керівництво району одноосібно), і для керівництва району, і для районного відділу освіти, і для обласних управлінь капітального будівництва та житлово-комунального господарства та керівництва області безпосередньо.

У співпраці — результат!
У співпраці — результат!

Даний проект фінансується з двох бюджетів із загальною сумою поекту 2 мільйони гривень. Перша частина — районна — могла бути реалізована завдяки добросовісним платникам податків Новгородківщини, таким як аграрії, товаровиробники, підприємці... З їх податків формується районний бюджет, завдяки якому і змогли винайти можливість виділити 1 мільйон гривень на співфінансування даного проекту.
Друга частина — соціально-економічний проект, який зміг реалізуватися завдяки співпраці з народним депутатом України Олесем Довгим та керівництвом області. За сприяння народного депутата з державного бюджету надано субвенцію на реалізацію даного проекту у розмірі 1 мільйон гривень. Робота народного депутата полягає в тому, що він формує пропозиції для міністерства фінансів, мінфін у свою чергу розробляє документ, який передається до бюджетного комітету Верховної Ради. Потім документ йде до Прем’єр-міністра, який видає постанову із включеними до неї пропозиціями народного депутата щодо надання державної субвенції. Але від пропозиції до виходу постанови — цілий ряд перемовин, зустрічей, де нардеп прямо таки «вибиває» гроші на свій округ.

У співпраці — результат!
У співпраці — результат!

— Хто ж виконує ремонтні роботи, адже це питання досить жваво обговорювалося в соціальних мережах?

— Після проведеного тендеру, завдяки системі «ProZorro» був визначений переможець — ПП «Камелот-3000». Це єдине підприємство, яке мало всі необхідні документи для реалізації даного проекту. На даний час у навчальному закладі йде демонтаж старої системи опалення. Про перебіг робіт можна буде дізнатися у відділі освіти, дирекції навчального закладу, підрядній організації та безпосередньо у керівництва РДА. У НВК з 27 листопада по 15 грудня тривають шкільні канікули.

— Я знаю, що це не єдині кошти направлені на соціально-економічний розвиток, які прийшли в район за сприяння Олеся Станіславовича. На які цілі направлена інша частина субвенції? Чи ще щось отримає освіта району?

— Дуже приємно, що Ви обізнані з даного питання, але залишу за собою право приємно здивувати як учнів, вчителів, батьків, так і загалом Новгородківщину подальшими придбаннями для розвитку освіти та інших галузей району. Про це буде повідомлено трішки згодом. Залишимо роботу і для святого Миколая.

Зовсім недавно ми з головою районної ради Олександром Горбенком та помічником народного депутата Ніною Грязновою вручили стоматологічний рентгенапарат районній лікарні, комплект спортивного інвентаря для спортшколи та велосипед для велоклубу «Лідер», які придбані за кошти субвенції. Також трохи згодом буде встановлене освітлення на стадіон «Колос», теж придбане за кошти субвенції з державного бюджету. Хочу наголосити, що район теж співфінансує ці придбання. Тут ми маємо цілковиту підтримку керівництва районної ради та її депутатського корпусу.
У співпраці — результат!
У співпраці — результат!
У співпраці — результат!

Попереду багато ще приємних подарунків і освіті, і спорту, і медицині і не тільки. А це черговий раз доводить, що спільними зусиллями на всіх напрямках можливе досягнення певних результатів та вирішення наших проблем.

Розмовалу вела Ольга Лісова

"ВК" у PDF