---
Суспільство

Понад півмільйона українців забажали скористатись держпрограмою «доступне житло»

Понад півмільйона українців забажали скористатись держпрограмою «доступне житло»
В Україні знову діє державно програма «доступного житла». Пільгами тепер зможуть скористатись ще дві категорії людей – учасники АТО та внутрішні переселенці. Крім того, претендувати на доступне житло зможуть люди, які його не мають взагалі.
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав приймати документи від українців, які забажали взяти участь у програмі «доступне житло». Після дворічної перерви її запустили знову сьогодні 28 листопада. Про це заявив голова фонду Сергій Комнатний.

«З сьогоднішнього дня, 28 листопада, всі регіональні управління починають прийом документів від бажаючих», - уточнив він.

Нагадаємо, програма зупинилась через брак фінансування. Вона передбачає відшкодування 30% вартості житла людям, які потребують поліпшення житлових умов, або збираються придбати нове житло. Крім того, учасники антитерористичної операції та внутрішні переселенці можуть очікувати на відшкодування у розмірі половини ціни.

«Уряд прийняв революційні зміни, що стосуються основної вимоги для громадян, які збираються прийняти участь у програмі доступного житла. До цього у нас це були ті громадяни, які стоять на квартирній черзі. Тепер окрім черговиків право на участь у програмі мають також ті громадяни, які не мають у власності житлової площі взагалі, або якщо вона менша ніж 13,65 кв. м на одну особу», - наголосив голова відомства.

За його словами, 30 млн грн передбачено для програми будівництва доступного житла. Стало відомо, що у чергу на нове житло вже стали 650 тис. українських громадян. З них 10% складає молодь.

"ВК" у PDF