---
Суспільство

У Кропивницькому вшанували пам’ять спецпризначенця, який загинув під час доставки палива в АТО

У Кропивницькому вшанували пам’ять спецпризначенця, який загинув під час доставки палива в АТО
У Кропивницькому 29 листопада вшанували пам’ять Станіслава Таранця, бійця 3-го окремого полку спеціального призначення, який загинув 3 роки тому при виконання службового завдання.
Капітан Таранець служив начальником служби паливно-мастильних матеріалів 3-го окремого полку спеціального призначення. Учасник антитерористичної операції на Сході України – займався забезпеченням транспортних засобів військових частин паливом, супроводжував конвої у зону АТО.

Загинув 29 листопада 2014 року біля с. Куколівка Олександрійського району Кіровоградської області при виконанні службових обов’язків.

О 5-й годині ранку Станіслав Таранець вирушив з черговим конвоєм паливно-мастильних матеріалів у зону проведення АТО в Донецьку область. Його машина йшла у голові колони. На слизькій дорозі водій не впорався з керуванням, в результаті чого бензовоз кілька разів перевернувся. Від отриманих травм Станіслав помер на місці.

На плацу військової частини провели панахиду за загиблим, на місці загибелі до третіх роковин встановили пам’ятний знак. А сьогодні вранці туди відправились побратими капітана Таранця, які поклали квіти та встановили державний прапор.

Таранець Станіслав Олексійович народився 13 серпня 1979 року у селі Велика Круча Пирятинського району Полтавської області.

У 1995 році закінчив Великокручанську школу та вступив до Київського міжнародного університету цивільної авіації, де навчався на військовій кафедрі. Після закінчення навчального закладу був направлений до селища Гвардійське Новомосковського району Дніпропетровської області. Кадровий військовий. Проходив військову службу на офіцерських посадах у Збройних Силах України.

Влітку 2014 року разом зі своїми товаришами Станіслав Таранець брав участь в АТО на сході України.

Тоді Станіславу виповнилося 35 років. У нього залишилася дружина Юлія та донька Софія.

Поховали військовослужбовця у с. Велика Круча на Полтавщині.

У січні 2015 року його ім’я занесене до Книги Пошани Полтавської обласної ради.

"ВК" у PDF