Новгородківський район
Суспільство

Талановиті майстрині м’якої іграшки з Новгородки

Талановиті майстрині м’якої  іграшки з Новгородки
Хто з нас не мріяв у дитинстві притиснути до грудей плюшевого ведмедика, повідати йому свої таємниці? Для багатьох дорослих улюблена іграшка дитинства стала талісманом, особливо, якщо вона була зроблена своїми руками. Для Яни Дудчик та Ірини Заручейнової з Новгородки виготовлення м'якої іграшки перетворилося на заповітне хобі, захоплення, цікаве дозвілля.
Вони в кожну із своїх робіт вкладають частинку своєї душі. Герої їхніх іграшок – це потішні кумедні звірятка, герої з наївними обличчями та добрими очима. Кожна їхня робота – це авторське надбання, своє бачення й осмислення.

Цими днями в центральній районній бібліотеці відбулася презентація виставок творчих робіт Яни Дудчик «В гостях у дитинства» і «Світ дитячої іграшки» Ірини Заручейнової. Ці молоді дівчата – творчі та цікаві особистості, обоє пишуть вірші та прозу, члени літературного клубу «Світоч» та талановиті майстрині по створенню дитячих іграшок. І хоча Яна працює головним економістом в банку «Аваль», а Ірина – головним спеціалістом обслуговування громадян в Пенсійному фонді – це не заважає їм займатися улюбленою справою.

У Яни вже біля ста м’яких дитячих іграшок. Для їхнього пошиття майстриня використовує фетр, а наповнює холофайбером – волокном, яке здатне швидко відновлювати свою первинну форму після зминання, а також є безпечним в плані гігієни та екології. Ірина захоплюється вишиванням, займається таким видом декоративно-прикладного мистецтва як орігамі, а також любить шити дитячі іграшки, більшість яких створює з підручних матеріалів. При створенні іграшок майстрині не використовують особливої техніки, але якщо придивитись уважно до кожної з робіт, то це ювелірна ручна робота, яка не залишає байдужим жодної людини, особливо дітей, адже молоді обдарування вклали в них все своє уміння, здібності, фантазію та свої таланти.

Творчість дівчат несе у собі заряд позитиву та радості. І все це для дітей, для їхніх усмішок та щастя. Тож чекаємо від них нових цікавих робіт на радість малечі.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF