Новгородківський район
Суспільство

Поезія єднає друзів

Поезія єднає друзів
Під такою назвою цими днями відбувся літературно-мистецький захід на розширеному засіданні клубу за інтересами «Подруга», що діє при Інгуло-Кам’янському сільському будинку культури та сільській бібліотеці в Новгородківському районі.
Даний захід підготовали та провели директор сільського будинку культури Катерина Вотусь, завідуюча сільською бібліотекою Вікторія Дудник і педагог-організатор місцевого навчального закладу Світлана Чигрин. На свято поезії були запрошені: поетеса-землячка Катерина Горчар та члени літературного клубу «Світоч» Віталій Савчук, Галина Гопак, Лідія Бережна та Вікторія Кумпан. Вдячними і допитливими слухачами були учні навчального закладу, члени клубу «Подруга» та жителі села.

Атмосфера була просто неймовірна. За солодким столом у шкільній їдальні всі дуже швидко душевно поріднились й надзвичайно непомітно проходив час. Учасників заходу привітали сільський голова Віта Липкан та завідуюча Інгуло-Кам’янською філією Новгородківського навчально-виховного комплексу імені П. Ф. Козуля Тетяна Бондаревська. Далі вірші Катерини Горчар декламували учні, які вкладали в читання свої емоції. Потім Катерина Георгіївна розповіла про свій творчий шлях, дарувала поезії своїм землякам, колишнім сусідам, друзям. Згодом відбулося читання авторських віршів членами клубу «Світоч», які ділилися своїми творами, намагалися доторкнутись до кожного серця своїми почуттями та написаними рядками. Звучали поезії на різні теми, філософська, пейзажна та інтимна лірика, роздуми, гумор. Свої твори цього дня для всіх презентувала жителька села Надія Шайнога.

Учні задавали гостям багато запитань, дуже активно спілкувалися. Гості заходу відвідали музей історії школи та познайомилися з виставкою «Видатні люди рідного краю». Свято поезії вдалося, адже всі присутні долучилися до прекрасного і душевно, бо недарма вважається, що поезія – це дзеркало душі людини.

"ВК" у PDF