Олександрівський район
Суспільство

«Єдина родина в центрі України»

«Єдина родина в центрі України»
26 вересня у Кропивницькому в приміщенні Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості відбувся фестиваль міжкультурного діалогу «Єдина родина в центрі України».
Його учасників привітали представники обласної влади, керівники національних товариств Кіровоградщини. Потім свої національні громади словом, піснею і танцями презентували поляки, вірмени, болгари, німці, молдавани, роми. Свою виконавську майстерність продемонстрували й українці. У коридорах центру експонувались різноманітні виставки, що присвячені життю і діяльності національних громад краю. Окремі національні громади представили навіть зразки національної кухні та одяг.

Делегацію Олександрівського району на заході очолювала начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Штим. На сцені виступили наші артисти самодіяльності району. Вокальний дует Олександрівського районного Будинку культури «Імпреза» виконав пісні «Україна» та «Гей, соколи!». Соліст Олександрівського міського Будинку культури Станіслав Федорченко заспівав пісню «Одружуюсь» з репертуару гурту «Фактор-2». За високий рівень виконавської майстерності вокалісти отримали и подяки управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації і подарунки.

Учасники фестивалю мали змогу оглянути виставки «Поляки на Олександрівщині» та «Євреї на Олександрівщині», представлені Олександрівським районним краєзнавчим музеєм. Виставки відображали кількавікову історію поляків та євреїв у Притясминні. Експозицію, в числі інших, відвідали керівник обласного об’єднання болгар «Нашите хора» Сергій Осадчий та заступник начальника управління комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ельза Лещенко.

Фестиваль міжкультурного діалогу «Єдина родина в центрі України» став майданчиком для налагодження зв’язків між народами, що мешкають на Кіровоградщині. Зокрема у планах є проведення подібного фестивалю і в Олександрівці.
«Єдина родина в центрі України»
«Єдина родина в центрі України»
«Єдина родина в центрі України»

"ВК" у PDF