Світловодський район
Суспільство

День Знань у Миронівській школі

День Знань у Миронівській школі
1 вересня - це день, з якого починається шлях у майбутнє для кожного, хто вчить та навчається. Хвилююче він пройшов у Миронівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Світловодської РДА – безліч квітів, привітань, посмішок та навіть інколи трішки сліз.
На святі Першого дзвоника в Миронівському освітньому закладі були присутні голова районної ради Домбровський Роман Васильович, голова села Фещенко Анатолій Петрович, депутати районної ради Адактуєва Тетяна Василівна та Кириченко Володимир Володимирович.

Усім школярам, педагогічному та батьківському колективам було приємно відчувати підтримку гостей, бо ж кожен із них вкладає часточку своєї душі в розвиток Миронівської школи. Домбровський Р.В. як голова РДА подарував школі морозильну камеру для якісного збереження продуктів, а ще разом із депутатським корпусом привітали першокласників гарними подарунками – необхідними кожному школяреві канцелярськими приладдями. Роман Васильович пообіцяв, що за підтримки Олеся Довгого та голови села Анатолія Петровича спільними зусиллями буде встановлено в селі дитячий майданчик. Кириченко В.В. – спонсор, що започаткував минулого року в Миронівській школі заміну старих вікон на сучасні, а головне – енергозберігаючі. А цьогоріч він також не зміг приїхати без подарунків і привіз різні за призначенням спортивні м’ячі для школярів. Голова села Фещенко А.П. минулого року виділив сто тисяч для ремонту шкільного даху та стелі в спортивному залі, а цього року замінив ще сім вікон у шкільних класах. Адактуєва Т.В. була присутня не лише як депутат районної ради. Вона сьогодні мама випускниці, бабуся п’ятикласниці, а ще – людина, яка ніколи не стоїть осторонь шкільних проблем і постійно допомагає вирішувати і повсякденні, і значні питання Миронівської ЗШ. Гості вітали школярів, учителів, батьків з цим незабутнім вересневим святом, а громада села в свою чергу була дуже вдячна усім за допомогу та підтримку.

Учнівський та педагогічний колективи не залишилися осторонь вітань та подарунків. Так, дівчина-Україна зустріла радо гостей короваєм та подякувала за їх відкриті й щирі серця. Директор школи Сачевська Лідія Юхимівна не оминула увагою в своєму виступі нікого: кращим школярам вручила Похвальні листи, привітала першокласників, дев’ятикласників, їх батьків, подякувала гостям, а спонсорам вручила Подяки за активну допомогу шкільній громаді.

Учні-ведучі Орлова Марія (7 кл.) та Гарасько Назарій (8 кл.) привітали свою школу з початком нового 2017-2018 навчального року й нарешті взялися до роботи першачки: вони сьогодні готувались як ніколи – в перший раз у перший клас, вивчили аж по чотири вірші, підготували пісеньку. Навіть коли на свято завітали Лінь, Клякса та Один Бал і почали встановлювати свої правила, учні 1-го класу не піддалися на їхні провокації, залишившись акуратними й старанними школярами. А все завдяки їхній першій вчительці Гекало Любов Володимирівні, яка підтримувала їх щохвилини та допомагала вже з першого дня розрізняти, що добре, а що погано.

Останній раз лунав Перший дзвінок для дев’ятикласників, що переступили поріг цієї школи у 2009 році, а зараз вона вже стала їхньою домівкою. Про це вони розповіли під час свого виступу, дали свої настанови новоприбулим школярам, вручили їм повітряні кульки як символ дитинства, символічні подарунки для навчання, а ще жартівливий портрет Першокласника, який має великі вуха, щоб добре чути пояснення вчителя, великі очі, щоб краще бачити на дошку, великі зуби, що допоможуть гризти граніт науки, довгий язик як інструмент для дискусій тощо.

Ніжні й добрі слова підготували для дітей, що вперше прийшли до школи, і їхні батьки, серця яких билися в цей день також схвильовано, бо вони теж починали все з першого класу. Мами приготували дітлахам чарівний кошик солодощів, а також благословили, за добрим народним звичаєм, хлібом і сіллю та барвистим вишиваним рушником, який стане оберегом на всі роки шкільного життя. З рушників батьки створили своєрідну арку, через яку в кінці свята й вийшли їхні діти до школи на свій перший урок.

Напевне, кожна зі шкіл має свої традиції. В Миронівській школі стало доброю традицією те, що шкільна Королева наук першого вересня передає КЛЮЧ ВІД ЗНАНЬ першокласникам. Цьогорічна Королева – це переможиця численних шкільних і районних олімпіад та конкурсів, учениця 9-го класу Адактуєва Ксенія. Уже традиційно також директор школи, вчитель вищої категорії Сачевська Лідія Юхимівна, запалила вперше цього навчального року ФАКЕЛ ЗНАНЬ, який передала учням старшої школи. Під урочисту музику кращий учень кожного класу поступово переносив Факел до наступного, а право урочисто занести його до школи було надано, звичайно ж, першокласникам разом зі своєю вчителькою.

У цей гомінкий день низький уклін та чудові квіти принесли миронівські школярі своїм педагогам, подякувавши та побажавши своїм наставникам творчості й наснаги. Та головне, ради чого зібралася вся чисельна громада, - урочиста хвилина першого дзвоника. Її здійснили учениця дев’ятого класу Олефіренко Лілія та учень першого класу Лисенко Кирило. Першокласники першими зайшли до школи, а супроводжували їх дев’ятикласники та вчителі-наставники. До успішного навчання благословила дітей директор школи, засіявши дитячі голівки житом та пшеницею, щоб зростали в школі не пустоцвітом, а сповнені зернами знань.

Чарівний голос дзвіночка злився з голосами дитячих сердець і розпочався новий 2017-2018 н.р. Нехай він буде кращим за попередній і принесе всім безліч досягнень, успіхів і просто приємних вражень.

myronivka-sv.
День Знань у Миронівській школі
День Знань у Миронівській школі

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF