Онуфріївський район
Суспільство

День поля в Онуфріївському районі

День поля в Онуфріївському районі
Восьмого серпня біля села Млинок за колишнім Чорним мостом, на полях які використовує фермерське господарство «Сирота» провели День поля. Організаторами свята виступили Торгівельний Дім «Плодородіє» та партнери: компанія «Євроліс – Сименс Україна», компанія «БТУ – Центр», компанія «РЕАКОМ» та «Агротехносоюз».
Подібні заходи проводяться в Україні щороку, компанії організатори які займаються реалізацією гібридного насіння сільськогосподарських культур, хімічними препаратами які допомагають боротися зі шкідниками та хворобами. Для проведення заходу весною вибирають поля, до яких є зручний автошлях, висівають насіння нових високоврожайних культур, при вирощуванні рослин використовують препарати, які планують презентувати при проведенні заходу. При достиганні технічної зрілості запрошують керівників та провідних спеціалістів фермерських та агропромислових підприємств Кіровоградської та Полтавської областей.

Присутні змогли пройтися полями на яких були представлені різні сорти кормового сорго, соняшника, кукурудзи та сої. Консультанти які проводили огляд культур коротенько розповідали про кожен конкретний сорт, розповідали які хімічні препарати застосовувалися при вирощуванні, відповідали на запитання. Після огляду організатори запросили гостей на коротенький семінар, який проводився на базі відпочинку «Успіх».

На семінарі консультанти більш детально розповіли про кожен сорт, який був представлений на полях, розповіли про новітні методи захисту рослин, розповіли про хімічні та біологічні процеси які проходять в ґрунті при взаємодії хімічних речовин. Окремо було наголошено про недопущення спалювання стерні, за допомогою слайдів було наочно показано кількість поживних речовин, які гинуть навіть при однократному спалюванні стерні.

Після закінчення семінару присутніх запросили на розважальну програму. Особливо присутнім сподобалася тематична вікторина по знанню сільськогосподарських рослин та методах їх вирощування, переможці отримували призи.

Спілкуючись з сільгоспвиробниками можна було почути, що ці заходи дуже для них важливі, бо можна на власні очі побачити врожай кожного конкретного сорту і вибрати для вирощування оптимальний варіант.
День поля в Онуфріївському районі
День поля в Онуфріївському районі

"ВК" у PDF