Онуфріївський район
Суспільство

Святкування Дня високомобільних десантних військ в Онуфріївці

Святкування Дня високомобільних десантних військ в Онуфріївці
Другого серпня о десятій годині ранку біля пам’ятного Знаку воїнам інтернаціоналістам та воїнам АТО, який розташований в центрі селища зібралися працівники установ та організацій райцентру, громадяни селища та воїни в традиційних голубих беретах та майках «тільняшках».

Це воїни ПДВ – повітряно десантних військ. Десантники недарма вважаються найелітнішим військовим підрозділом, до лав ПДВ беруть тільки найкращих, тож і не дивно, що саме ці воїни брали участь майже у всіх воєнних конфліктах минулого сторіччя та сьогодення. Це і Афганістан і зона АТО, де воїни десантники виконували найскладніші та найнебезпечніші завдання.
Привітали десантників з їх професійним святом керівники району та представник народного депутат України Олеся Довгого Анна Трубаченко. Після урочистого виступу керівники району вручили вітальні листи учаснику АТО Богдану Довгополу і волонтеру Сергію Юфімцеву. Пам’ять загиблих десантників та воїнів які захищали територіальну цілісність України вшанували хвилиною мовчання.

Зі словами подяки та привітаннями перед присутніми виступив керівник районного Клубу воїнів інтернаціоналістів та воїнів АТО Володимир Гога. Володимир Іванович зауважив, що саме в цей день рік тому ряди Онуфріївських десантників поповнилися молодим поповненням – в ряди повітряної піхоти було урочисто прийнято учасників молодіжного крила клубу «Саланг». Юні десантники продемонстрували присутнім військовий вишкіл, прийоми рукопашного бою та прийоми володіння холодною та вогнепальною зброєю.

Після завершення урочистої частини керівники району, воїни інтернаціоналісти, учасники АТО, юні десантники відправилися в Павлиш, де побували на місці поховання Сергія Пономаренко, який загинув в зоні АТО. Пам’ять загиблого земляка вшанували покладанням квітів та хвилиною мовчання. Закінчилося свято Дня ПДВ в Онуфріївці де всі присутні могли поспілкуватися в неформальній обстановці та поласувати «солдатською» кашею, яку приготували на справжній польовій кухні. Так, свято вдалося на славу і залишається побажати десантникам тільки мирного неба і тільки учбових, а не бойових стрибків.
Святкування Дня високомобільних десантних військ в Онуфріївці
Святкування Дня високомобільних десантних військ в Онуфріївці

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF