Олександрівський район
Суспільство

Як "жовтенята" визначалися із професійним майбутнім

Як "жовтенята" визначалися із професійним майбутнім
Літо ... Його чекають всі - і діти, і дорослі. Ось ще трохи - і воно закінчиться. Проте у сонячні серпневі дні продовжують свою роботу табори оздоровлення та відпочинку, де діти мають можливість не тільки отримати задоволення від спілкування з друзями, приємних вражень, незабутніх подорожей, але й задуматись над своїм професійним вибором. Адже правильний вибір професії є неодмінною умовою соціального становлення кожної особи, від нього залежить зміст та повнота подальшого трудового та особистого життя.
Служба зайнятості не залишається осторонь і продовжує проводити у літній період спільно із соціальними партнерами профорієнтаційну роботу. Ось і сьогодні, у таборі оздоровлення та відпочинку «Жовтень», що розташований в с. Бірки Олександрівського району, працює Мобільний центр профорієнтації районного центру зайнятості та Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

Близько 60 школярів мандрували світом професій та отримали багато корисної інформації про ті, що користуються попитом на ринку праці. Спеціалісти центру зайнятості розповіли юнакам та дівчатам про критерій правильного вибору майбутньої трудової діяльності та ознайомили з сучасними вимогами роботодавців до працівників, а також допомогли дітям визначити свої професійні нахили та обрати той вид діяльності, який водночас кожному до душі. Беручи участь в різноманітних конкурсах, рольових іграх, діти презентували власну творчість, вміння логічно мислити, обґрунтовувати свої думки, відстоювати власну точку зору тощо.

Також в рамках профорієнтаційної акції організовано профдіагностичне тестування, з метою виявлення в школярів професійних інтересів тощо. А ті, хто не визначився з вибором майбутньої професії, отримали індивідуальні консультації щодо професійного самовизначення та розвитку здібностей та навичок, які необхідні для отримання тієї чи іншої професії.


О.Бондаренко,
провідний фахівець
з питань зайнятості відділу
надання соціальних послуг
Олександрівського районного
центру зайнятості
Як "жовтенята" визначалися із професійним майбутнім

"ВК" у PDF