Онуфріївський район
Суспільство

Сімейний відпочинок на Придніпров’ї

Сімейний відпочинок на Придніпров’ї
Мабуть, найпрекрасніші почуття викликає у людей приналежність до сім’ї і традицій. Багато українців передають їх з роду в рід, щоб вони не втрачали своєї важливості і наповнювали духовністюкожне наступне покоління.
День родини в Україні відзначають 8 липня. Символічно, що саме в цей день православні християни вшановують святих Петра і Февронію — покровителів сім’ї та шлюбу.

Що може бути затишніше дому та відчуття того, що ти є членом родини. Особливо це стосується дітей, для яких сім’я — найважливіша складова щасливого і комфортного дитинства. Саме в родині вони відчувають свою захищеність від негативних впливів ззовні. На жаль, не всі діти України мають родину. У дитячих будинках як і раніше живуть діти, які чекають і сподіваються знайти маму, тата, братів і сестер, їм теж потрібна частка щастя, яку може дати саме сім’я.

15 липня за ініціативою Онуфріївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано сімейне свято-відпочинок на мальовничому березі Дніпра на базі відпочинку в селі Деріївка (Онуфріївський район). На цей захід зібралася велика родина прийомних батьків та батьків-вихователів, які у своїх сім’ях виховують як рідних дітей, так і дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щоб відзначити День родини.

Метою проведення такого свята було проведення спільного літнього сімейного відпочинку та обмін досвідом батьків у вихованні дітей.
Усіх присутніх щирими словами привітав голова райдержадміністрації Сергій Самородченко та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Фірсова.

Мальовничі краєвиди налаштували дітей та батьків на гарний настрій та відпочинок. У рамках заходу було організовано смачну юшку та кашу, яку готували батьки.

А в цей час на спортивному майданчику проводилися різні розваги для дітей та батьків. Усі присутні брали активну участь у конкурсах, до яких їх не треба було довго припрошувати. Були проведені змагання між сім’ями, що включали не тільки фізичну підготовку, але й інтелектуальну. У вікторинах і конкурсах змогли взяти участь усі охочі, продемонструвати свої здібності і показати, що сім’я — це дійсно осередок суспільства, наповнений своїми цінностями, традиціями і принципами. Дітлахи від наймолодших до старших активно бавилися, розважалися, відзначаючи своє свято.

Свято продовжувалося завзятим купанням у хвилях Дніпра та завзятою риболовлею.
Наприкінці трьохгодинного святкування діти отримали заохочувальні подарунки.
Висловлюю вдячність в організації та проведенні дозвілля голові райдержадміністрації Сергію Самородченку, директору районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентині Фірсовій, за надання шкільних автобусів начальнику відділу освіти Олені Самородченко, водіям Сергію Байдаку та Івану Савві, ведучій свята Інні Єрмаковій. Окрема подяка всім прийомним сім’ям та дитячому будинку сімейного типу за теплу, люб’язну та родинну атмосферу відпочинку та активну участь у святі. Бажаю вам завжди залишатися такими бадьорими, усміхненими, щасливими! Хай у ваших родинах панує мир, взаєморозуміння, щирість та підтримка!
...Свято закінчилось, але енергія, яка променіла в очах його учасників, не згасла. І дай Боже, щоб вона ще довго-довго зігрівала їхні душі та серця!

"ВК" у PDF