Світловодський район
Суспільство

Денис Яблуновський — учень Всеукраїнської літньої наукової школи

Денис Яблуновський — учень Всеукраїнської літньої наукової школи
Всеукраїнські літні наукові школи-2017 від Малої академії наук України (МАН) розпочали свою роботу. Одним з напрямків шкіл є робототехніка та інформаційні технології. Ця школа пройде в м.Кам’янець-Подільський Хмельницької області. А навчатися тут будуть представники від усіх областей України. Зокрема і наш земляк, учень Світловодської школи №7 Денис Яблуновський (на фото).
Нагадаємо читачам, що Національний центр «Мала академія наук України» своєю метою вбачає пошук, розвиток та підтримку обдарованих і талановитих учнів по всій Україні. Щорічно НЦ «МАН України» проводить десятки всеукраїнських масових заходів науково-методичного спрямування для обдарованої учнівської молоді. Запроваджуються нові освітні проекти, в тому числі міжнародні. На сьогоднішній день у філіях академії навчається понад 300 тисяч дітей, залучених до наукової та дослідницької діяльності МАН, і щороку ця цифра зростає. Цьогоріч, завдяки нардепу Олесю Довгому, збільшено фінансування науково-дослідницького закладу, що дало змогу майбутнім науковцям з Кіровоградщини взяти участь у численних заходах Малої академії наук.

До участі у Всеукраїнських літніх школах МАН запрошуються учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл, вихованці позашкільних навчальних закладів. Зазвичай, учні літніх наукових шкіл є учасниками різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад, які виявляють високий рівень підготовки та творчі здібності. Саме таким виявився учень Світловодської спеціалізованої загальноосвітньої школи №7 (природничо-математичного профілю) Денис Яблуновський, заявку якого на участь у літніх школах було розглянуто і підлітка запросили на навчання. 11 червня він вирушив до Кам’янця-Подільського.

Денису 15 років, цього року закінчив 8-ий клас. Він відмінник, постійний учасник інтернет-олімпіад та всеукраїнських конкурсів, таких як «Олімпіс», «Бобер», «Кенгуру» та інших. Денис — цілеспрямований, серйозний та допитливий хлопчина, який обрав пріоритетом свого життя науку та спорт. Участь у літній школі МАН стане поштовхом для обрання майбутньої професії та майбутніх перемог у Всеукраїнських олімпіадах з інформатики та програмування, вважає його мама-педагог Ірина Яблуновська. З нею згоден і наш представник у Верховній Раді України Олесь Довгий:

«Діти — наше майбутнє. Важливо, щоб вони навчалися, розвивалися, свідомо обирали професію, готували себе до майбутньої праці в Україні. Літні наукові школи МАН — чудовий майданчик для реалізації цієї ідеї».

Ми знаємо, що планом занять у літній школі передбачена повноцінна навчальна програма відповідного профілю; курс спеціалізованої англійської мови на наукову тематику; навчально-тематичні екскурсії і багато чого іншого, але будемо раді почути розповідь самого учня — Дениса Яблуновського після повернення у рідне місто.

"ВК" у PDF