Знам’янський район
Суспільство

Останній дзвоник покликав юних дмитрівчан

Останній дзвоник покликав юних дмитрівчан
Цими днями в усіх школах країни відлунали останні дзвоники. Ми вирішили завітати до двох шкіл Знам’янського району, де на урочистих лінійках освітяни підсумовували навчальний рік, нагороджували за успіхи кращих і виряджали в далеку дорогу випускників.
У ЗОШ №1 святкова лінійка розпочалася з нашого знайомства з випускниками: їх цього року 11, і вони всі мріють надалі здобувати професії. Серед найбільших вподобань — фах кухаря-кондитера, лісознавця, медична та правознавча сфери. Коли їх запитали, які сьогодні вранці наповнюють почуття, почули таке: «Ми навіть не розуміємо, що ми відчуваємо, бо все нове, загадкове і непізнане, а ми тільки починаємо шлях від рідних домівок».

Традиційно саме на адресу випускників сьогодні лунало найбільше побажань. Директор школи Любов Хомутова зичила успіхів та удачі, керівник апарату Знам’янської РДА Олена Слюсаренко уклінно дякувала батькам за таких гарних і розумних дітей, просила їх завжди, за будь-яких обставин вірити у власних дітей. Сільський голова Наталія Стиркуль бажала всім успішно скласти ЗНО і мати світлу долю кожній дитині.

Подяки відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА було оголошено кільком науковим керівникам школи, учні яких здобули перші місця на районному рівні Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів МАН. Серед нагороджених вчителів ЗОШ №1: Олена Бункевич, Олександр Рябовол, Оксана Степанова та Наталія Суботінова.

Дуже багатим на врожай похвальних листів був цей навчальний рік для учнів школи, їх було так багато, що зі святкової лінійки кожен третій пішов додому з гордістю.

Незмінним у традиції заохочувати успіхи школярів дмитрівської громади лишається фермерське господарство «Матвєєв», і цього року кожен учень-відмінник отримав невеличке матеріальне заохочення, серед них були: Валерія Лівінська, Анастасія Бронова, Дарина Косянчук, Аліна Самсонова та інші.

Цьогорічна святкова лінійка з нагоди завершення навчального року для учнів, батьків, педагогів ЗОШ №2 ім.Т.Шевченка відбувалася у залі сільського будинку культури. Прикрашали свято музичні, вокальні та хореографічні номери.

Директор школи Олена Павленко з гордістю повідомила всім, що 2016-2017 років школа має 11 учнів — переможців олімпіад районного рівня, ще 11 дітей вибороли 2-3 місця на аналогічних змаганнях, а двоє — Тимур Жуган та Світлана Кобелінська стали переможцями обласних олімпіад і по праву стали гордістю школи. Команда представників школи стала кращою у обласній телепрограмі «12 балів», а 33 учні закінчили навчальний рік з високим рівнем знань.

Звернувшись до дітей, голова Знам’янської РДА Олександр Лукашов побажав, щоб протягом літніх канікул другом кожного стала книжка, а випускникам — нехай завжди їх долі будуть щирими, а значить, правильними.

З рук одного з батьків випускників Олексія Саприги у щасливу дорогу діти отримали святий хліб, а мами усіх одинадцятикласників подарували кожному вишиті рушники.

По закінченню свята усі випускники обох шкіл Дмитрівки відпустили в небо символічні кульки з власними побажаннями у майбутнє, тож нехай таким легким і щасливим буде їх здійснення.
Останній дзвоник покликав юних дмитрівчан
Останній дзвоник покликав юних дмитрівчан
Останній дзвоник покликав юних дмитрівчан

"ВК" у PDF