Знам’янський район
Суспільство

Повертайтеся живими!

Повертайтеся живими!
З метою виховання гордості за свій народ, шанобливого ставлення до військовослужбовців, учасників АТО, зміцнення почуття патріотизму учнів працівники Дмитрівського сільського будинку культури провели зустріч-спілкування на тему «Повертайтеся живими», під час якої педагоги та учнівська молодь Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.Т.Г.Шевченка та Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 спілкувалися з учасниками АТО Олександром Півоваровим і підполковником запасу Сергієм Ткаченко.
Відкриваючи зустріч, ведуча заходу звернулася до учасників зі словами: «Сьогодні твориться історія, учасниками якої є ми самі. І від кожного з нас залежить доля нашої Батьківщини. Від нас залежить, чи Україна і надалі буде незалежною державою. Сьогоднішні події в Україні не дають спати кожному свідомому українцю. Знаємо, що на сході нашої держави проходить антитерористична операція, неоголошена війна. Сьогодні, як ніколи, ми повинні допомагати своїй державі, щоб вона була нероздільною, щоб ми мали свою Батьківщину. Ми повинні допомагати своїм воїнам, які гинуть від кулі ворога, захищаючи нас і нашу Україну. Словом підтримки, невеликим сувеніром, маскувальною сіткою, продуктами харчування, дитячою молитвою за захисника».

Учасники АТО, О.Півовар та С.Ткаченко ділилися спогадами. Вони розповіли дітям про будні військової служби та героїчні вчинки хлопців-побратимів, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України; про лікарів, які в мирний час повертають до життя поранених військових; волонтерів, на плечах яких тримається армія та віра у небайдужість людей.

"ВК" у PDF