Новгородківський район
Суспільство

Чорнобиль – чорне сонце квітня

Чорнобиль – чорне сонце квітня
Глибокою раною для України стала одна із найстрашніших техногенних катастроф ХХ століття – аварія на Чорнобильській АЕС. Впродовж багатьох років з кожним наступним відрізком часу ми все більше розуміємо, від якої страшної біди врятували людство скромні герої того часу.
Щоб вшанувати тих, хто трагічно загинув в аварії на Чорнобильській АЕС у селищі Новгородка біля пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг з нагоди відзначення 31-ї річниці Чорнобильської трагедії. Пам’ятний захід проходив за участю ліквідаторів, керівництва району та селища, представників підприємств та організацій, громадськості та учнівської молоді.

До присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга, який зазначив, що чорнобильці йшли рятувати свій народ від страшної радіації за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки. Але всі ми, наші нащадки повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати скромних героїв, які живуть і працюють поруч.

Чорнобиль – чорне сонце квітня

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих земляків-чорнобильців та поклали квіти до підніжжя пам᾽ятного знаку героям Чорнобиля.

Чорнобиль – чорне сонце квітня

Сьогодні ми усвідомлюємо драматизм чорнобильської катастрофи, який не піддається ніякому виміру. Небезпека радіоактивного ураження загрожувала мільйонам людей, всьому живому. І тут ми мусимо відзначити особливу велич подвигу, який здійснили ліквідатори аварії 26 квітня 1986 року. Ці люди виконали найбільш відповідальну роботу на нашій планеті. Вони боролись з вогнем і радіацією, виявляли безмежний героїзм і надлюдські можливості в ядерному пеклі.

Проходять роки, невблаганний час відрахував уже тридцять одну весну з тієї страшної миті, коли в свідомість більшості людей увійшло страшне словосполучення – Чорнобильська катастрофа, але ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, чути її дзвони.

Чорнобиль – чорне сонце квітня

"ВК" у PDF