Світловодський район
Суспільство

Конкурс писанки: Прикрашаємо Великоднє дерево!

Конкурс писанки: Прикрашаємо Великоднє дерево!
Традиційне Великоднє вітання в нашій Православній Україні звучить як "Христос Воскрес", так ми вітаємось аж до свята "Трійці". А традиційним символом цього свята вважається писанка. Особливо це свято люблять дітлахи, оскільки можна проявити свої творчі здібності при розмальовуванні святкових яєць.
А от коли яскравих гарненьких яєчок назбирається багато, то можна піти далі, та створити ціле Великоднє дерево.

Традиція прикрашати Великоднє дерево з’явилась у Німеччині. В цій країні таке дерево називається Osterbaum. Наряджаючи молоді дерева стрічками та яскравими яйцями, люди допомагали весні прийти швидше, та подолати зимові холода. Найвідоміше Великоднє дерево знаходиться у пересічного німця на ім’я Фолькер Крафт. Починав він у 1965 році з 18 писанок, зараз в його колекції — понад 10 000 крашанок. Перше Великоднє деревце з’явилось у місті Світловодську у 2016р., його прикрасили 30 конкурсних писанок, тож зараз нама є куди зромтати. Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у цьогорічному прикрашанні дерева. Кожна писанка, створена вами, стане оберегом для нашого міста та нашої країни. Писанка символізуватиме початок нового життя, воскресіння Бога і відродження нашої Батьківщини!

До участі запрошуються усі бажаючі!

Конкурс писанки відбудеться в рамках культурного заходу "Мистецький узвіз". Місце проведення: мистецький серпантин, спуск до набережної біля пансіонату Славутич Тривалість конкурсу: 27-30 квітня. Усі писанки приймаємо у двох номінаціях: традиційна та сучасна. Тема традиційної писанки — символ сонця. А от що стосується сучасної, то тут на допомогу авторам приходять сучасні матеріали та фантазія.

Умови участі у конкурсі

1. Учасниками можуть бути представлені як колективні, так і індивідуальні роботи.
2. Експонати передаються оргкомітету у користування, та не повертаються.
3. Готові роботи приймаються з 27 квітня 2017 року у офісі редакції газети "Вісник Кіровоградщини" за адресою вул. Героїв України (Леніна) 50, оф. 4 (2 поверх), щоденно з 9:00 до 16:00.

Роботи повинні бути упаковані та підписані. Також роботи на конкурс будуть прийматися з 10:00 до 15:00 під час культурного заходу "Мистецький узвіз". Ви можете власноруч прикрасити Велекоднє дерево конкурсною роботою (обов’язково її підписавши). Визначення переможців та нагородження відбудеться 30 квітня, о 16:00. Переможці будуть нагороджені цінними подарунками та дипломами.

ОФОРМЛЕННЯ РОБІТ

Обов'язковою є наявність стрічки для підвішування. До стрічки кріпиться бейджик (папірець будь-якого кольору) на якому обов’язково мають бути вказані ПІБ, вік автора роботи, місце проживання, мобільний телефон (автора чи батьків).

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Конкурсні роботи не повертаються! За неправильне оформлення робіт оргкомітет не несе відповідальності (якщо робота не буде підписана — учасник не зможе взяти участь у конкурсах та отримати винагороду).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF