Знам’янський район
Суспільство

Студенти Знам’янського професійного ліцею вчилися складати резюме

Студенти Знам’янського професійного ліцею вчилися  складати резюме
Аби розширити уявлення молоді про працевлаштування в сучасних умовах, на базі Знам’янського професійного ліцею для студентської молоді в міськрайонним центром зайнятості був проведений семінар з техніки пошуку роботи «Підготовка резюме».
Змістове наповнення заходу спрямоване на допомогу студентам розробити алгоритм пошуку роботи й план досягнення професійних цілей по закінченню ліцею.

Учасників семінару поінформували про основні джерела вакансій, акцентуючи їхню увагу на веб-ресурсах державної служби зайнятості, різновиди резюме та їхні специфічні особливості, структуру співбесіди тощо.

У рамках практичної частини присутні за допомогою фахівців міськрайонного центру зайнятості вчились готувати макет резюме, відпрацьовували методи ділового спілкування, які стануть основою співбесіди з роботодавцем. Крім того, аналізували найпоширеніші помилки при складанні резюме.

Акцентовано увагу присутніх на тому, що служба зайнятості запроваджує нові форми роботи – допомога у складанні відео-резюме та організація онлайн-співбесіди. Надано поради щодо створення відео резюме, його правильного оформлення і де краще його розміщувати.

На завершення заняття, студенти дійшли висновку: щоб знайти по закінченню навчального закладу роботу, треба мати ціль та бажання працювати, бути активними та наполегливими. Присутні зазначили, що саме такі заняття допомагають їм краще пізнати себе, набути навичок самоаналізу, самопрезентації, підвищують впевненість у собі та, в певній мірі, сприяють вдалому пошуку роботи.

"ВК" у PDF