Знам’янський район
Суспільство

Майбутнє лісу в надійних руках

Майбутнє лісу в надійних руках
Центральною подією 12-ї Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» в області стала посадка лісу в урочищі «Чорний ліс» у Богданівському лісництві Чорноліського лісгоспу. Разом дбали про майбутнє Кіровоградщини лісівники ДП «Чорноліський лісгосп» на чолі з директором Олександром Зуєвим, учні шкільних лісництв, керівництво області та району, представники засобів масової інформації та громадськості.
Привітали всіх учасників акції та побажали плодотворної роботи на добробут майбутніх поколінь начальник управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Наталія Ревенко, заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев, голова райдержадміністрації Олександр Лукашов та голова районної ради Сергій Макаренко.

Майбутнє лісу в надійних руках

Загальноукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України, проходить на Кіровоградщині з 2006 року. Акція стала гарною щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю. Цей захід має на меті поліпшення стану довкілля шляхом створення нових лісів, залучення широких верств населення до озеленення рідного краю, участь школярів у створенні нових лісів з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, розповсюдження інформації про важливість створення лісових насаджень.

Як повідомила начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, — ще у березні лісівники розпочали проведення різноманітних заходів у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триває з 21 березня (Міжнародного дня лісів). У цей час лісівники області створюють нові та доповнюють існуючі лісові культури, облаштовують місця відпочинку в лісі, розчищають джерела та береги водойм, проводять заходи, які покликані на створення, збереження лісів та формування й популяризацію бережливого ставлення до них серед населення. Практичну допомогу в охороні й відтворенні лісів працівникам лісової галузі надають 37 шкільних лісництва, які об’єднують понад 900 учнів.

Як і в попередні роки, за участі працівників лісової охорони проводяться лекції, бесіди, тематичні зустрічі, уроки знань про ліс, дитячі конкурси, різноманітні профорієнтаційні заходи, спрямовані на розширення еколого-лісівничої пропаганди, охорону та захист лісів.

За 12 років проведення акції на Кіровоградщині її учасниками створено майже 710 га лісів. Разом із працівниками лісового господарства примножували зелені обереги степового краю близько 21 тисячі шанувальників лісу, половина з яких — учнівська та студентська молодь, решта — представники громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також працівники засобів масової інформації.

У нинішньому році створення лісів у Кіровоградській області заплановано на площі 725 га. Станом на 13 квітня створено 560 га лісових насаджень. Лісівниками вирощено 4,8 млн. штук сіянців лісових порід та 145 тис. шт. саджанців декоративних порід для озеленення.

За 12 років проведення акції на Кіровоградщині її учасниками створено майже 710 га лісів.
Майбутнє лісу в надійних руках
Майбутнє лісу в надійних руках

"ВК" у PDF