Знам’янський район
Суспільство

Атестація педагогів Знам’янщини

Атестація педагогів Знам’янщини
Відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації проведено засідання атестаційної комісії ІІ рівня, у якому взяла участь заступник голови районної державної адміністрації Олена Грінчак.
Атестація педагогів – це комплексне оцінювання рівня кваліфікації, педагогічної компетентності, професіоналізму, продуктивної діяльності й результативності у роботі. Вона розглядається в єдиному комплексі з роботою щодо підвищення фахового рівня і педагогічної майстерності. Вона дає можливість перевірити рівень готовності педагога до навчально-виховної діяльності, педагогічного спілкування, самовдосконалення, а також професійну майстерність.

За атестаційний період учителями, у розрізі методичної роботи, було проведено ряд відкритих заходів та уроків для членів районних методичних об’єднань. З метою підвищення інтересу до навчальних предметів, розширення кругозору учнів відбувалися різноманітні позакласні заходи, що сприяло розвитку творчих здібностей учнів.

Найбільш повно та яскраво особистості педагогів проявилися в ході творчих звітів. Кожен із них продемонстрував свою методичну та фахову майстерність, уміння володіти аудиторією, вільно висловлюватися.

У 2016/2017 навчальному році атестаційною комісією ІІ рівня було проатестовано: 35 вчителів ЗНЗ та 2 вихователі ДНЗ. Усі працівники, які атестувалися, своєчасно пройшли курси підвищення кваліфікації за фахом при КЗ КОІППО ім. Сухомлинського. За результатами атестації педпрацівників на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії “спеціаліст вищої категорії” проатестована 31 особа , раніше присвоєного педагогічного звання “старший учитель” – 15 осіб, присвоєно кваліфікаційну категорію “спеціаліст вищої категорії” — 5 вчителям, звання «Старший вчитель» — 6, звання «Вчитель-методист» -1.

Атестація проводилась в умовах широкої гласності, в обстановці творчої активності й високої відповідальності за доручену справу. Атестація стала ще одним етапом у зростанні педагогічної майстерності педагогічних працівників, сприяла їх творчому доробку.

"ВК" у PDF