Знам’янський район
Суспільство

На Знам’янщині відбувся Фестиваль дружин юних пожежних

На Знам’янщині відбувся Фестиваль дружин юних пожежних
6 квітня відбувся ІІ етап фестивалю дружин юних пожежних серед школярів Знам’янського району, в якому взяли участь 10 команд.
На заході була присутня керівник апарату районної державної адміністрації Олена Слюсаренко.

На Знам’янщині відбувся Фестиваль дружин юних пожежних

Вітаючи всіх, Олена Олександрівна відмітила, що такі заходи, як цей фестиваль, іноді стають важливим кроком у виборі професій. Спеціальність рятувальника завжди була професією для сильних людей, які працюють у цій сфері за покликанням захищати здоров’я та майно людей, не рідко при цьому ризикуючи своїм власним життям. За це їм низький уклін та шана.

У свою чергу, учасникам фестивалю дружин юних пожежних бажаю корисно та цікаво провести час. - підсумувала виступаюча.

Метою проведення цього фестивалю є навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам діяти індивідуально та колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуацій, залучення молоді до вивчення історії пожежно-рятувальної служби, розвиток та прояв особистих творчих здібностей дітей та підлітків, популяризація серед дітей і молоді здорового й активного способу життя, залучення широкого загалу школярів до вивчення правил безпеки життєдіяльності та їх пропаганди серед населення, формування у дітей та молоді навичок збереження навколишнього середовища, виховання у підростаючого покоління громадянських та патріотичних почуттів, залучення батьківської, педагогічної та творчої громадськості до навчання підростаючого покоління навичкам поводження в надзвичайних ситуаціях.

На Знам’янщині відбувся Фестиваль дружин юних пожежних

Фестиваль і для школярів, і для рятувальників став дуже цікавим та пізнавальним заходом – юні таланти дізнались багато нового і змогли на практиці закріпити свої знання, професійні ж рятівники впевнилися, що підростає гідна зміна.

І хоча районний етап фестивалю завершився, але вражень і в учасників, і в глядачів залишилось чимало, а найголовніше, що всі вони поповнили свій запас знань з безпеки життєдіяльності.

"ВК" у PDF