Олександрівський район
Суспільство

Не старіють душею олександрівські ветерани

Не старіють душею олександрівські ветерани
В Олександрівці урочисто відзначили 30-річчя створення Організації ветеранів України — найчисельнішої громадської організації в нашій державі. У залі засідань районної ради з цього приводу зібрались ветерани, представники влади та громадськості.
Перед учасниками заходу виступив голова районної ради Організації ветеранів України Микола Линник. Він розповів, що ветеранський рух на Олександрівщині розпочався задовго до того, як об’єдналися ветерани в державі. У 1975 році була організована ветеранська організація цукрозаводу 2-го імені Петровського цукрокомбінату, яка об’єднала понад 100 учасників Великої Вітчизняної війни, серед яких був і Герой Радянського Союзу Іван Календюк. З часом до організації приєднались фронтовики і з інших підприємств районного центру. Згодом були створені подібні організації у багатьох організаціях, підприємствах та установах. На момент створення районної ветеранської організації у краї вже активно працювали понад 30 місцевих організацій, що об’єднали 16 тисяч ветеранів війни та праці.

Не старіють душею олександрівські ветерани

Згадав Микола Линник добрим словом і своїх попередників. Яскравий слід на землі залишили голови районної ветеранської організації, нині покійні Петро Корнєєв, Анатолій Фесуненко, Ілля Думчин, Василь Король.

Районна ветеранська організація сьогодні є потужною силою, яка прагне здійснювати соціальний захист ветеранів. Вона активно співпрацює з районною владою, сільськими і селищними радами. Ветерани, хоч і самі потребують уваги, виявляють активну громадську позицію, допомагаючи воїнам на Донбасі. За ініціативою ветеранської організації, за підтримки районної влади створено районний територіальний центр, де пенсіонерам не тільки надаються різноманітні послуги, а там ще й збираються ветерани, які мають спільні творчі інтереси. Вагомо заявив про себе народний аматорський хор «Ветеран» Олександрівського селищного будинку культури, створений за ініціативою заслуженого працівника культури України В’ячеслава Савустяненка. Ветерани району активно займаються патріотичним вихованням молоді, передають нащадкам свій багатий життєвий досвід.

Не старіють душею олександрівські ветерани

Голова районної ветеранської організації у своєму виступі не оминув увагою і соціальні проблеми ветеранів. У районі, через нестачу кваліфікованих кадрів, не завжди є можливість оперативно надати медичну допомогу, особливо на селі. Існують питання пільгового перевезення пасажирів, захисту прав власників земельних паїв тощо.

Про існуючі проблеми в селах і селищах району говорили на зібранні голови місцевих ветеранських організацій Валерій Артамошкін, Віктор Марченко, Василь Мітленко.

Ветеранів привітали голова райдержадміністрації Ольга Борота і голова районної ради Григорій Гончаренко, які запевнили, що питання ветеранів — у пріоритетних напрямках роботи органів влади.

Не старіють душею олександрівські ветерани

Велика група ветеранів отримала грамоти від районної влади, районної ветеранської організації.

З ювілеєм ветеранів привітала і помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко.

Не старіють душею олександрівські ветерани

Групі активістів ветеранського руху вона вручила подяки народного депутата України та подарунки.

Не старіють душею олександрівські ветерани


Завершилось урочисте зібрання чудовим виступом аматорів художньої самодіяльності. Гучними оплесками присутні нагородили народний аматорський хор «Ветеран» під керівництвом Лілії Вихрист, гумориста Василя Губанова, вокальний дует у складі Юрія Скорця і Олексія Зайця.

Не старіють душею олександрівські ветерани

"ВК" у PDF