Світловодський район
Суспільство / Інтерв’ю

Лідія Мірзаханова: «Я люблю допомагати людям!»

Лідія Мірзаханова: «Я люблю допомагати людям!»
Третьої неділі березня в Україні відзначається День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Напередодні свята, до редакції «Вісника Кіровоградщини» завітала наша постійна читачка — Любов Володимирівна Кузнєцова, аби розповісти про майстра педикюру, у якої вона обслуговується вже понад 15 років — професійного подолога Лідію Миколаївну Мірзаханову.
«Це такий гарний спеціаліст, якого ще пошукати! Столичного рівня! І, що важливо, вона постійно вдосконалює свої знання — відвідує семінари та курси підвищення кваліфікації, — розповіла Любов Володимирівна. — А яка вона гарна людина! Я від неї просто у захваті! Наразі в неї обслуговується вся наша родина — і я, і моя донька, і її чоловік. Довелося звернуться по допомогу до Лідії Миколаївни і моєму онукові Євгенію, коли він травмував ніготь на нозі лушпинням від насіння соняшнику. Тоді лише завдяки її зусиллям ніготь було врятовано, і його не довелося видаляти. Фактично вона його вилікувала, тож я називаю Лідію Мірзаханову не інакше, як нашим сімейним лікарем. Сама ж я обслуговуюся в неї вже майже 15 років, і завдяки їй також обійшлася без операції. Я маю давню проблему вростання нігтів, і раніше постійно їздила до Кременчука зі своїми проблемами, адже не знала, що у нашому місті є такий чудовий спеціаліст! Тепер же я відвідую її кожний п’ятий тиждень, і завдяки цьому можу ходити без болю».

Сама ж Лідія Мірзаханова зізналася нашому виданню, що отримує величезне задоволення, допомагаючи людям: «Я дійсно люблю допомагати людям! Подологія — це моє захоплення, це те, що я люблю і роблю якісно, професійно і з задоволенням. Моя спеціалізація — це безопераційне лікування врослих нігтів, а також видалення стрижневих мозолів та лікування грибкових захворювань.

Мої клієнти — люди різного віку і статі, які приїздять до мене і з Києва, і з Дніпра, і з Харкова, і з Жовтих Вод, і з Кременчука, і навіть з-за кордону. Особливо ж мене радують мої клієнти поважного віку. Я пишаюся тим, що в мене обслуговуються люди, яким вже далеко за 70, і навіть за 80 років. Це мої леді і джентльмени. Я їх люблю і радію від того, що маю такий позитивний приклад, адже сподіваюся, що і я в такому віці матиму бажання робити педикюр. Але ці люди потребують особливої уваги, адже за їхнє непросте життя їм довелося багато чого пережити, доводилося носити і затісне, і мокре взуття, перемерзати та перевантажуватися. Звісно, все це відбилося на стані їхніх стоп, тож сьогодні вони мають багато проблем. І моє завдання, як спеціаліста, обслужити їх на найвищому рівні, допомогти позбутися цих проблем, і зробити так, аби їм було легко ходити. У моїй практиці були випадки, коли людина мучилася від болю впродовж багатьох років, а я позбавила її страждань за п’ять хвилин.

Мої клієнти надихають мене на вдосконалення моєї майстерності та професіоналізму, заради них я навчаюся і консультуюся у провідних німецьких фахівців, адже хочу допомогти кожному, хто до мене звернувся. Тож, всі ці дипломи і сертифікати, які ви можете бачити (а їх у світлому і затишному кабінеті майстра дійсно багато — прим. автора) — це для мене не просто документи, а реальні люди з реальними проблемами, яким я змогла допомогти завдяки отриманим знанням. Мій принцип — постійно навчатися, а завдання — професійно допомагати
».

"ВК" у PDF