Світловодський район
Суспільство

У Світловодську відкрилася виставка Православної дитячої творчості

У Світловодську відкрилася виставка Православної дитячої творчості
26 лютого при православно-просвітницькому центрі Свято-Покровського собору м. Світловодська відкрилася чергова виставка Православної дитячої творчості. На ній були представлені роботи учнів недільних шкіл: Покрова Божої Матері, Архистратига Михайла та святих рівноапостольних Петра і Павла.
Такі виставки стали традиційними для православно-просвітницького центру і вже не перший рік дають можливість юним даруванням продемонструвати на широкий загал свою творчість, досягнення та вміння, які здобули діти, навчаючись мистецтву в недільних школах Світловодська.

Цього року у виставці взяли участь три недільні школи – це сотні яскравих дитячих робіт: поробки з бісеру та природних матеріалів, вишивки бісером, розпис на посуді, але переважна більшість – малюнки та картини. Виконані у різноманітних техніках на різну тематику представлені роботи милують око, адже у кожну вкладена частинка душі дитини. Картини на релігійну тематику, пейзажі, натюрморти, краєвиди Новогеоргіївська і сучасного міста знайшли відображення в роботах юних авторів. Є й спільні картини учнів недільних шкіл, до яких доторкнулася кожна дитина, зобразивши ту чи іншу деталь – сонце, травичку, дерево, пташку – для створення єдиного цілого.

При формуванні цієї експозиції була дотримана певна ідея, про яку нам розповів керівник просвітницького центру протоієрей Віталій Коваленко: "Роботи були розміщені у виставковій залі "Гармонія душі" у певній послідовності: спочатку роботи минулого року, потім поточного, причому, найбільш вдалі роботи знаходилися нижче картин метрів живопису нашого міста, як символ нашого спільного прагнення наслідувати більшого вдосконалення".

За словами Віталія Коваленка, зараз при просвітницькому центрі навчаються близько 50 діточок, які займаються на різних факультативах. З березня планують ввести ще один предмет – ліпку, щоб діти навчалися ліпити вироби з глини, а потім і розписували їх. До речі, за досвідом до православно-просвітницького центру приїжджають з усієї єпархії і це спільна заслуга усього творчого колективу, сказав Віталій Коваленко та висловив глибоку вдячність викладачам недільних шкіл міста за наполегливий труд на благо молодого покоління і його морально-духовного, творчого вдосконалення.

Дорослі й діти, які прийшли на відкриття виставки, мали змогу не тільки насолодитися мистецтвом, а й долучитися до святкування Масляної. На першому поверсі недільної школи накрили столи з млинцями та іншими ласощами для прихожан, були організовані конкурси.

Виставка Православної дитячої творчості триватиме упродовж двох тижнів, тож у всіх охочих є чудова нагода її відвідати.
У Світловодську відкрилася виставка Православної дитячої творчості

"ВК" у PDF