---
Суспільство

Кіровоградщина експортує товари до 116 країн світу

Кіровоградщина експортує товари до 116 країн світу
Як повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області, обсяг експорту товарів області у 2016 році становив 425,1 млн.дол. США або 104,6% проти попереднього року.
Кіровоградщина експортувала товари до 116 країн світу. Найбільше товарів експортовано до Індії, Російської Федерації, Нідерландів, Китаю, Єгипту.

У товарній структурі переважали жири та олії тваринного або рослинного походження, продукти рослинного походження, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу у 2016 році становив 115,5 млн.дол. США, імпорту – 74,1 млн.дол., що відповідно
на 28,7% та в 1,8 раза більше порівняно з попереднім роком. Зовнішньоторговельні операції проводилися з 27 країнами Європейського Союзу.

Найбільше експортовано жирів та олій тваринного або рослинного походження, продуктів рослинного походження, готових харчових продуктів, мінеральних продуктів, текстильних матеріалів та текстильних виробів.

Основу імпортних надходжень склали механічні машини, засоби наземного транспорту, крім залізничного, недорогоцінні метали та вироби
з них.

"ВК" у PDF