Світловодський район
Суспільство

Світловодськ: близько 20 безробітних у березні підуть стажуватися до роботодавців

Світловодськ: близько 20 безробітних у березні підуть стажуватися до роботодавців
Про організацію професійного навчання безробітних громадян під конкретне замовлення роботодавців йшлося під час ділової зустрічі, що відбулася в Світловодському міськрайонному центрі зайнятості за участі представників роботодавців, а саме: ФОП Бутенко А.Д,, ФОП Семенова Л.В., ФОП Голубов А.В. та ін.
Зазначалося, що стан сучасного ринку праці характеризується низкою проблем, головною з яких є невідповідність кадрових потреб роботодавців професіональним можливостям осіб, які вже працюють, або претендують на заміщення вакантних посад.

В умовах інноваційних перетворень на ринку праці – впровадження нових технологій виробництва, розвитку економіки, виникає необхідність у висококваліфікованих кадрах, конкурентоспроможних на ринку праці.

Саме тому професійне навчання безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців визначено одним із пріоритетних напрямів діяльності державної служби зайнятості.

Також йшлося й про те, що сьогодні центрами зайнятості використовується ще один механізм, спрямований на забезпечення соціального захисту та конкурентоспроможності населення на ринку праці - підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями – це набуття особою професійних знань, умінь і навичок, нерегламентоване місцем набуття, строком та формою навчання.

Сьогодні служба зайнятості організовує навчання безробітних на замовлення роботодавців практично з будь-якого фаху. Так, на замовлення працедавців міста успішно проходить професійне навчання безробітний за професією електрозварник.

За результатами обговорення даного питання з роботодавцями досягнуто домовленості щодо направлення на стажування безпосередньо на робочих місцях близько 20 безробітних, які стоять на обліку в центрі зайнятості, за професіями: продавець продовольчих товарів, продавець - консультант, швачка, кондитер та інші.

"ВК" у PDF