Знам’янський район
Суспільство

Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина

Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими.
У Знам'янці цьогорічний День Святого Валентина запам’ятається надовго. Адже, як і було обіцяно міським головою Сергієм Філіпенком на молодь нашого міста чекав справжній бал. Чому саме бал? Відповідь дуже проста: "Це не тільки розширить знання дітей про ввічливість, сформує у них внутрішню потребу бути чемними, культурними людьми, а ще й розвине комунікативні здібності, виховає шанобливе ставлення та повагу до старших, доброту, чуйність. Недарма перші бали на Україні зародилися у Львові в 60-х роках XVII".

Святково прикрашений зал Центру дитячої та юнацької творчості вже при вході всім присутнім завдавав піднесеного настрою. Учасники балу, а це не тільки представники всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста, а й професійно-технічних училищ-ліцеїв, разом зі своїми керівниками під музикальний супровід класичної музики поступово заходили до залу і, в очікуванні початку, розсаджувалися по своїх місцях.

Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина

І, як водиться, не обійшлося і без найбільш важливої людини на балу, а якщо точніше - церемоніймейстера, словами якого і було оголошено про початок першого міського балу.

Відразу після завершення його слів в залі зазвучала вражаюча та прониклива мелодія, у виконанні квінтету викладачів дитячої музичної школи ім. М.В. Лисенка (дир. С.Івасенко). А потім, у ритмі чарівного вальсу закружляли пари вихованців гуртка бального танцю «Перлина» ЦДЮТ (кер. Н.Залевська).

І коли здавалося, що на цьому відкриття балу здійснилося, на сцені з’явилися «Король» і «Королева балу», які просто вразили присутніх своїми костюмами літературних героїв того часу.

Неймовірна театральна гра ведучих не тільки перенесла запрошених у ті часи, а й нагадала про важливість культурного розвитку, мовний етикет, та важливість створювати свято для самих себе. Саме про важливість останнього ще раз наголосила перший заступник міського голови В.Г.Заородня у своєму виступі. Кожний колектив навчально-виховних закладів та професійно-технічних училищ-ліцеїв міста, творчо та креативно підійшли до свого представлення. Розпочали його представники навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 - ліцей", які нагадали всім присутнім про важливість гарних манер не тільки в епоху 19 ст, а й сьогодення.

Незвичайною виявилася постанова навчально-виховного комплексу "Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - гімназія", де на власні очі можна було побачити, як сила кохання може здолати будь-які перепони.

Чуйність та гармонія постанови ЗШ № 6 надовго захопила присутніх. Поринути у світ казки дозволили представники професійно-технічного училища-ліцею №12 та професійно-технічного училища-ліцею №3.

Згадати про знайомство Принца і Попелюшки дозволила постанова ЗШ №4. Відчути, що таке кохання і чому його можна передати не тільки у віршах а й мовою танцю дозволив виступ ЗШ №1 ім. Т.Г.Шевченка. Особливий колорит балу додали персонажі від ЗШ №7.

Цікавою виявилася і феєрична хореографічна постанова від дитячого зразкового колективу «Екстраверт» ЦДЮТ (кер. М.Стукаленко та К.Степанова).

Урочисто і під оголошення церемоніймейстера, роль якого виконувала гуртківець «Лялькового театру» ЦДЮТ Олександра Гвоздик, до залу увійшли дами зі своїми кавалерами. Дівчата в своїх бальних сукнях разом з хлопцями у костюмах на декілька хвилин просто прикували увагу до свої персон. А коли всі пари закружляли у ритмі вальсу, то по його закінченню зірвали просто шквал оплесків.

До речі, саме з цих пар у подальшому обиралися Принц і його обраниця Попелюшка. Ними стали учень ЗШ №1 ім. Т.Г.Шевченка Родіон Клименко та учениця ЗШ №6 Дар’я Іванова.

Цікавою несподіванкою для всіх стала презентація дитячої збірки казок «Чарівна Знам’янка», авторами яких стали самі менші жителі нашого міста. Ініціатором створення такої дитячої книги став Знам’янський осередок ВМГО «ФРІ», голова якої є - Крістіна Зайченко, а спонсором проекту – директор ТОВ «Вагонкомплектсервісу» - Гребенюк Юрій Володимирович.

У збірці представлені 35 казок, у кожної із яких є своя мрія. Також, у книзі представлені малюнки авторів та їх фото. Саме ця книга може стати гарним подарунком для всіх дітей нашого міста та знайде своїх прихильників.

«Я впевнена, що ці казки подарують читачеві позитивні емоції», - наголошує Крістіна, даруючи один із друкованих примірників збірки першому заступнику міського голови Загородній Валентині Григорівні.

Окремо слід наголосити, що як і було обіцяно керівництвом міста, без подарунка не залишилися не тільки пари-учасники, а й загальноосвітні навчальні заклади міста, Центр дитячої та юнацької творчості, професійно-технічне училище-ліцей №12 та професійне-технічне училище-ліцей №3.

Під час нагородження перший заступник міського голови Валентина Загородня наголосила про важливість проведення подібних балів у нашому місті. Окремі слова вдячності, даруючи символічну статуетку, Валентина Григорівна висловила Наталії Залєвській за те, що вона, у вільний від роботи час та у вихідні дні, займалася з парами-учасниками, вкладаючи в кожну із них свою душу.

Начальник відділу організаційно-кадрової роботи О.А.Зайченко поцікавилась у присутніх чи було їм важко готуватися до балу, на що отримала відповідь, що ніяких складностей підготовка до балу не викликала і прохання частіше організовувати подібні заходи. Начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.А.Ладожинська подякувала ведучим балу (Зайченко Крістіні та Зайченку Віталію).

Начальник відділу освіти Людмила Грекова сказала, що вона просто вражена тим рівнем підготовки, який був продемонстрований всіма учасниками в цей день.

Бал закінчився, але ті емоції, що вирували на святі, ще довго будуть згадувати як його учасники, так і організатори.
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина
Перший міський бал відбувся в Знам'янці до дня Святого Валентина

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF