Новгородківський район
Суспільство

У Новгородці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Новгородці вшанували учасників бойових дій на території інших держав
15 лютого в селищі Новгородка на Алеї Слави відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів до барельєфів воїнам-інтернаціоналістам та меморіальних дошок загиблим воїнам АТО.
У мітингу взяли участь керівництво районної державної адміністрації, районної та селищної ради, представники районного комісаріату, учасники бойових дій на території інших держав, учасники АТО, представники трудових колективів, громадськість селища, учні Новгородківського НВК та студенти ПТУ № 36.

У Новгородці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

До учасників мітингу звернувся голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга: "Ви, шановні афганці, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю наших дітей та онуків. На жаль, сьогодні Україна, не по своїй волі, опинилася в жахливій ролі "гарячої точки". Східні рубежі захищають хоробрі та мужні герої. І зараз ми особливо опираємося на вашу мудрість та виваженість, на ваші поради та знання. Маємо об’єднатися і всі разом іти вперед, долати труднощі й негаразди. У нас у всіх спільна мета – мирна, сильна і незалежна Україна. Цінуємо і пам’ятаємо подвиг кожного з вас. Захоплюємося героїзмом ваших нащадків, наших мужніх воїнів там, на Донбасі. Віримо у краще майбутнє та щасливу долю наших дітей. І нехай ця віра підтримує нас на життєвій дорозі".

Зворушливими були виступи представника районної Спілки воїнів-афганців, селищного голови Олександра Сириці, заступника начальника Новгородківського відділу поліції, капітана Ірини Король, представників районної Спілки ветеранів АТО Михайла Бризинського та військомату, підполковника Сергія Левицького, члена районного парламенту дітей, учениці 11 класу Новгородківського НВК Анастасії Бахтин, помічника народного депутата України Олеся Довгого Ніни Грязнової.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих та поклали живі квіти до барельєфів воїнів-афганців та воїнів АТО.

У Новгородці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Цього ж дня в Свято-Троїцькому храмі селища митрофорним протоієреєм Михаїлом була відслужена панахида за душами усіх воїнів - інтернаціоналістів та тих, хто віддав своє життя за незалежність і цілісність України під час війни на Сході.

За матеріалами офіційного сайту Новгородківської РДА

"ВК" у PDF