Знам’янський район
Суспільство

«Дякуємо Вам за відвагу!»

«Дякуємо Вам за відвагу!»
У Будинку культури смт Знам’янка Друга відбувся вечір-пам’яті «Дякуємо Вам за відвагу!» до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами.

Захід підготували працівники та учасники художньої самодіяльності закладу спільно з філією міської бібліотеки №2 та міським краєзнавчим музеєм. Була представлена виставка експонатів афганської війни: одяг, атрибутика, книжки, фото. На захід були запрошені воїні афганці: Фесюн Микола Степанович, Єфремов Сергій Євгенійович, Мазур Олександр Григорович, Чіплик Василь Миколайович, а також на заході була присутня мати нашого загиблого земляка Козіна Лідія Іванівна.

«Дякуємо Вам за відвагу!»

Під час заходу присутні ознайомилися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео фрагменти про афганську війну, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. На вечорі-памяті звучали пісні про Афган у виконанні О. Ульяніча, пісню про тяжку долю матері, яку виконала Г. Рибнікова, пісня про нелегке кохання заспівала А. Іванова.

Зі словами вдячності та найщирішими побажаннями звернувся до воїнів-афганців та всіх присутніх селищний голова Москаленко С.Б. Також від усіх воїнів виступив Мазур О.Г. Завершенням вечора була патріотична пісня «Помолюсь за Україну» у виконанні П. Горбенко.

"ВК" у PDF