---
Суспільство / Афіша

Кропивницький інженерний коледж навчить токарській справі

Кропивницький інженерний коледж навчить токарській справі
Токар – одна з найбільш відомих і популярних професій. Необхідність у цих фахівцях постійна. Цій професії вже три століття, але вона, як і раніше, затребувана на ринку праці й сьогодні. Основний зміст роботи токаря - обробка металу різанням, тобто послідовне зняття з заготовки шару металу за допомогою ріжучого інструменту.
З метою підготовки висококваліфікованих працівників цієї професії за сприяння обласного центру зайнятості, 21 лютого поточного року на базі Кіровоградського машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету розпочнеться навчання безробітних громадян. Курс навчання триватиме 5,5 місяців.

У перші дні навчання слухачі ознайомляться з основами технології, металознавства, опору матеріалів, системою допусків і посадок, принципами роботи токарного верстата і навчаться його лагодити.

Після закінчення навчання кваліфікований токар з легкістю знайде добре оплачувану роботу в ремонтних майстернях, на механічних та машинобудівних заводах, на великих промислових підприємствах, в автомайстернях тощо. Крім цього, опанувавши цю професія можна займатися індивідуальною трудовою діяльністю або відкрити власні майстерні та ін.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF