---
Суспільство

У Льотній академії НАУ стартував Міжнародний конкурс ІТ-технологій - Global Game Jam

У Льотній академії НАУ стартував Міжнародний конкурс ІТ-технологій - Global Game Jam
Global Game Jam - це найбільші міжнародні змагання із створення комп’ютерних ігор, що були засновані у Сан-Франциско (США) у 2008 році. Нині вони охопили вже близько сотні країн світу. І щороку кількість країн-учасників зростає. Торік до цієї світової події приєдналася й Україна.
Як і минулого року, майданчиком для проведення української локації конкурсу стала Льотна академія Національного авіаційного університету, як центр активного розвитку ІТ-технологій та впровадження інноваційних ідей у технічній сфері.

Упродовж двох діб 130 фахівців з програмування із восьми областей України спільно розроблятимуть комп'ютерний продукт, який буде представлено на розгляд оргкомітету міжнародного конкурсу. Загалом цьогоріч у міжнародних змаганнях беруть участь близько 40 тисяч програмістів, дизайнерів, художників та інших фахівців, які працюють в галузі розробки ігор.

Учасників Global Game Jam привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

- Ми звикли до того, що Кіровоградщина – це насамперед аграрний регіон, флагман машинобудування, а от сфера ІТ–технологій розвинена не у достатній мірі, - зазначив перший заступник голови ОДА. - Тому проведення таких заходів дозволить серйозно розвивати цей напрямок в області, оскільки це сучасно і актуально.

У Льотній академії НАУ стартував Міжнародний конкурс ІТ-технологій - Global Game Jam

Сергій Коваленко підкреслив, що обласна влада визначає даний напрямок як один з перспективних і нагадав, що за ініціативи голови ОДА зараз на розгляд депутатів обласної ради готується програма інформатизації "Електронна Кіровоградщина".

Як зауважив начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько, який є науковим керівником кластеру ІТ-альянс 4.0., подібні проекти і конкурси покликані створити на Кіровоградщині потужну ІТ-спільноту, що зможе створювати конкурентноздатні проекти, що приваблюватимуть вітчизняних та закордонних інвесторів. На його переконання, передумови для цього є.

- Минулого року наші фахівці взяли участь у конкурсі з програмування Національного аерокосмічного агентства США, за результатами якого кропивницька команда програмістів ввійшла до п’ятірки світових лідерів, - підкреслив Сергій Неділько.

"ВК" у PDF