Світловодський район
Суспільство

Ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип: на 20 адміністративних територіях Кіровоградщини перевищено епідпоріг

Ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип: на 20 адміністративних територіях Кіровоградщини перевищено епідпоріг
Ситуація із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в області протягом першого тижня 2017 року майже не змінилася – загальна кількість пацієнтів закладів охорони здоров'я, які хворі на ГРВІ, не збільшилась. На цьому наголосив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко під час щотижневої апаратної наради.
Посадовець повідомив, що нині епідеміологічний поріг перевищено в 20 адміністративних територіях Кіровоградщини. Летальних випадків від ускладнень в області не зафіксовано. Лабораторні дослідження підтверджують переважно захворювання на парагрип, проте є поодинокі випадки вірусу грипу А. За словами Олега Рибальченка, за останній тиждень в області додатково щеплено від грипу ще 180 осіб.

Спостерігаємо підвищення епідпоказника в містах Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, а також у Бобринецькому, Вільшанському, Голованівському, Долинському, Кіровоградському, Компаніївському, Новоархангельському, Новомиргородському і Устинівському районах. На цих територіях ми рекомендуємо обмеження великого скупчення людей, зокрема, і відвідування навчальних загальноосвітніх закладів, – підкреслив директор профільного департаменту облдержадміністрації. Керівникам зазначених територій рекомендовано продовжити канікули у школах ще на тиждень.

– Загалом, враховуючи погодні умови, ми передбачаємо найближчим часом зниження епідеміологічних показників і вже спостерігаємо зменшення кількості відвідувачів лікувальних закладів, – підсумував Олег Рибальченко.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА

"ВК" у PDF