Онуфріївський район
Суспільство

Підвищуємо мотивацію молодих людей до професійного самовизначення

Проблема пошуку роботи для випускників вищих навчальних закладів, та й молоді взагалі, не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Тому фахівцями служби зайнятості систематично проводяться різнопланові заходи, зокрема семінари, тренінги «Особливості зайнятості молоді», на яких розглядаються проблеми працевлаштування молоді, визначається низка якостей, умінь, навичок, необхідних для їхнього професійного успіху та ін.
Наприклад, такий захід відбувся в Онуфріївському районному центрі зайнятості для безробітних громадян віком до 35 років. Мета заходу – розширити уявлення молоді про можливості працевлаштування у сучасних умовах, підвищити мотивацію молодих людей до професійного самовизначення, вдосконалити навики пошуку роботи та самопрезентації.

Під час заходу молодих людей ознайомили зі станом сучасного ринку праці, з послугами служби зайнятості для незайнятої молоді, з варіантами працевлаштування та шляхами реалізації професійної кар'єри; зробили аналіз професій, що користуються попитом у регіоні, та визначили основні вимоги роботодавців до претендентів на вакантні посади та робочі місця.

В ході тренінгу провідний фахівець Вадим Крамаренко провів серед молодих людей профдіагностичне тестування та допоміг визначити основні методи самопрезентації. Під час рольової гри «Співбесіда з роботодавцем» учасники мали змогу проаналізувати помилки, яких припускалися в реальному житті. Також спеціалістом служби зайнятості були надані рекомендації по формуванню у молоді впевненої поведінки на ринку праці. Присутні мали можливість оцінити свої позитивні професійні риси, охарактеризувати ті труднощі, які вони бачать на шляху свого працевлаштування та способи їх подолання, виявити причини труднощів, які стоять на шляху до працевлаштування тощо.

На заході йшла мова й про переваги легальної зайнятості, наслідки неофіційних трудових відносин і виплати заробітної плати у конвертах та ін.

Захід пройшов у форматі дискусійної панелі, що дало можливість охочим отримати ґрунтовні й вичерпні відповіді на різнопланові запитання.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF