Світловодський район
Суспільство

У Світловодському краєзнавчому музеї – сузір’я талантів

У Світловодському краєзнавчому музеї – сузір’я талантів
Дев’ятнадцятого грудня у міському краєзнавчому музеї було справжнє свято. Цього дня дві неординарні події зібрали тут майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та актив музею – знайомство із новою книгою К.Оверченка та презентація новорічно-різдвяної виставки.
Неабиякий інтерес в учасників зібрання викликала презентація збірки нашого земляка-новогеоргіївця Костя Оверченка "Люблю тебе таку, яка ти є…". Поет – член Національної Спілки письменників України, лауреат обласної краєзнавчої премії ім. Є.Маланюка – мешкає в далекій Латвії, але дуже переймається тими суспільно-політичними подіями, що відбуваються в Україні. Зважаючи на свій вік і стан здоров’я (цього року К.Оверченко відзначив своє 96-річчя), автор збірки не міг особисто бути на Майдані, але своїм високохудожнім поетичним словом він стає на захист її незалежності і державності, на захист інтересів народу.

Презентувала збірку, що побачила світ у видавництві "Степ" м. Кропивницького, голова міського літоб’єднання "Літо" Лідія Лаврик. Саме вона доклала великих зусиль, укладаючи її на прохання автора. Книгу прикрашають чудові ілюстрації талановитого художника-графіка Наталі Дзюник.

Присутні на зустрічі із захопленням слухали поезії К.Оверченка, в яких кожне слово пронизане любов’ю до України, вболіванням за її подальшу долю. Вирішили надіслати поетові-землякові листа, в якому висловити подяку за чудові поезії, що ввійшли до збірки, та привітати із новорічно-різдвяними святами.

…Того святкового дня у музеї дійсно зібралося сузір’я талантів. Тому відвідувачі музею із великим задоволенням переглянуть чудові роботи талановитих майстринь: Тетяни Бондаренко, Тетяни Гурської, Марії Роменської, Наталі Дзюник, Лідії Лаврик, які представлені на виставці "Новорічно-різдвяні мотиви". А ще гості ділилися своїми творчими планами, спілкувалися. Невелику концертну програму для них підготували друзі музею Тетяна Парфьонова та Наталя Дзюник.

Вітаючи присутніх, директор музею Андрій Бутко подякував майстриням за тісну співпрацю, побажав здоров’я, творчих успіхів і натхнення. Такі зустрічі надихають, дають наснагу, стимулюють до творчості – таку думку одностайно висловили присутні.

Запрошуємо жителів та гостей нашого міста напередодні новорічних свят та у святкові дні відвідати музей – ви отримаєте неабияке задоволення.

"ВК" у PDF