Онуфріївський район
Суспільство

«Онуфріївський лісгосп» оголошує акцію «Зимова пташка поруч»

«Онуфріївський лісгосп» оголошує акцію «Зимова пташка поруч»
Грудень цього року видався морозним і водночас багатосніжним. Для дітвори звичайно це самий найкращий дарунок матінки-зими. Зимові розваги приносять не тільки веселий настрій та позитив, а ще й зміцнюють та загартовують здоров’я.
Але в той же час треба пам’ятати, що саме в цю пору не солодко приходиться «братам нашим меншим» – лісовим та садовим птахам, які являються окрасою довкілля й виконавцями чудових музикальних композицій. Саме вони, завдяки своїй надзвичайній працелюбності, в теплий період року на одному гектарі лісу чи саду знищують близько 25-95 кілограм шкідливих комах, тим самим зберігаючи лісові насадження та сади для майбутніх поколінь. А от взимку їм доводиться дуже сутужно добувати собі їжу. Тому нерідко на снігу і навіть в гніздах можна знайти замерзлих, украй виснажених пташок. Отож їх неодмінно потрібно постійно підгодовувати. Змайструйте разом зі своїми дітьми годівниці з підручних матеріалів, які знайдуться в кожному домі, не забувайте щодня щедро підсипати в них крихти хліба, зерна, лісових ягід, насіння соняшнику та гарбуза.

Саме тому, з метою виховання в населення шанобливого ставлення до пернатих друзів, ознайомлення з особливостями їхнього життя, роз’яснення широким колам громадськості важливості птахів, як одного з компонентів збереження біорізноманіття та екологічної рівноваги планети, Державне підприємство «Онуфріївський лісгосп» пропонує підтримати Акцію: «Зимова пташка поруч».

Саме ваша любов та небайдужість до птахів, допоможе їм вижити в суворі зимові дні.

"ВК" у PDF